lørdag 9. mars 2013

Bratte bakker: Vassumbakken

Forrige helg jublet jeg over tørr asfalt og sol - men, i dag var vintergudene tilbake og med snøføyk og minusgrader måtte jeg krype til korset og hoppe på vintersykkelen igjen. Men, det satte forsåvidt ingen stopper for å ta turen sydover for å teste en bakke jeg hadde blitt tipset om: Vassumbakken!

Vassumbakken ligger rett nord for vannet Årungen i Ås (se strava-link for kart) og jeg runder av litt når jeg inkluderer denne i min oversikt over bratte bakker i Oslo & omegn! For Vassumbakken er en skikkelig hard bakke og fortjener å bli nevnt! :-)


Undertegnede på vei opp 2ndre bratte kneik i formiddag
Hovedforskjellen på denne bakken og et par av de andre harde (f.eks. Gjøkbakken som er jevnt bratt) er at stigningsprosenten varierer veldig mye ila de 650 meterne. Det er særlig tre små kneiker ganske tidlig som er sinnsykt bratte. Disse kneikene er såpass korte at de ikke kommer tydelig frem i høydekurvprofilen under. Så selv om bakken "bare" snitter på ca 12% stigning så er dette litt misvisende ifht hvor hardt det er å komme opp. Dette en skikkelig belgisk berg-og-dalbane bakke!Data (verifisert på Google Earth):
Lengde: 650meter
Høydeforskjell: 85meter
Snitt-stigning: 12%
Strava-link


Vassumbakken - 

3 kommentarer:

 1. Bratt du lissom...
  Dette er bratt: http://www.youtube.com/watch?v=GyPRPqKMOXc

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kul :) Er det Lars Petter Nordhaug som er en av Blanco rytterne ved 3:20? Ellers ser jeg også inrng.com har en sak med bilde av noen av proffene som går (!) opp bakken: http://inrng.com/2013/03/sant-elpidio-al-mare-climb/

   Når det er sagt så er det ikke enkelt med våt/glatt veibane og racersykkel med (for) tunge gir. Fant noen som hevdet at maksstigning i kneika her er 27% (er vel den på videoen tipper jeg) - og den bratte delen av bakken er 350m lang. Høres for meg ut som den er ganske sammenlignbar med den bratte delen av brattbaken - hvor det er 150m med over 20% snitt!

   Slett
  2. Startnummer 25 er Lars Petter Nordhaug ja.

   Cyclingnews har også noen fine bilder: http://www.cyclingnews.com/races/tirreno-adriatico-2013/stage-6/photos

   Slett