søndag 3. mars 2013

Bratte bakker: Snippebakken

I dag testet jeg en bakke i Bærum som jeg fikk anbefalt i serien om de bratteste bakkene i Oslo & omegn. Bakken heter Snippebakken. Jeg fant ut at det segmentet som lå på Strava hadde ganske uriktige start-/sluttpunkter - så for å ha en høydekurve som stemmer lagde jeg et nytt segment for å få høydekurven som vist under. Dessverre hadde jeg litt sideforskyvning på mine gps data i dag så det kan godt hende at segmentet bør lages på nytt av noen som har syklet den med et nøyaktig gps-sport - ellers så gjør jeg det igjen snart! ;-)

Snippebakken er på grensen til kanskje heller bli kalt en "kneik" enn en bakke ettersom den bare er 200 meter lang. Men den stiger ca 30 høydemeter og har dermed en snittstigning på ca 15% som kompenserer for hvor kort den er.

Man finner bakken litt vest for Bærum - se kart her.

Litt vest for Sandvika


Data (verifisert på Google Earth):
Lengde: 200meter
Høydeforskjell: 30meter
Snitt-stigning: 15%
Strava-link (riktig høydeprofil, men litt sideforskyvet start/sluttpunkter)

Som man ser av høydekurven så er det ca 100m+ av bakken som er brutalt bratt! Ikke så bratt som gårsdagens Brattbakke - men her må man tråkke til bare for å komme opp. Mot slutten er det nærmest flatt og man kan spurte bort til krysset! Det er forøvrig strødd såpass mye i denne bakken ila vinteren at når jeg syklet i dag så gikk det nærmest ikke ann å se noe asfalt i det hele tatt!... Jeg hadde nok ikke forsøkt med racersykkel før det blir feid her!

Krysset der Snippebakken starter. Går hopp til høyre.
Uansett så er Snippebakken en fin liten kneik som anbefales - men som nok ikke kan konkurrere med Gjøkbakken eller Brattbakken pga den korte lengden.

4 kommentarer:

 1. Fant en liten kneik til deg - http://goo.gl/maps/WYfKS - hvis den ikke er for isete (foreløpig)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Henrik - den er notert :) Syklet vel rett forbi den i går da jeg var ferdig med Snippebakken uten at jeg da visste om den! Det er vel denne? http://app.strava.com/segments/1860671

   Slett
 2. Sjekk også ut denne: http://app.strava.com/segments/706975

  SvarSlett