onsdag 10. august 2011

Noen sykkelapps til Android

For sykkelnerdene! :-)

Siden jeg bruker Android (på Samsung Galaxy som jeg er veldig fornøyd med) har jeg et par "apps" (et navn som forøvrig Apple mener de har (c) på) relatert til sykling som jeg kan anbefale. Ikke akkurat en lang liste... men, dette er nå de jeg har!

1. Strava: Nå jeg jeg skrevet om Strava et par ganger på bloggen, og for de som ikke er igang med det enda er det bare å få rævva i sykkelgir. Denne app'n bruker jeg ikke selv (har lastet ned og testet) ettersom jeg heller laster opp fra en av Garmin enhetene mine (705/310), men er en no-brainer app for de som ikke har en annen GPS duppedings. Merk, at det finnes et hav av andre GPS-tracking apps for de som ikke bruker Strava (f.eks. Runkeeper, Mytracks, Sportstracker, Endomondo, Breadcrumbz, etc etc).

2. Libra. En app for å tracke sin egen kroppsvekt. Hva har dette med sykling å gjøre tenker du kanskje? Vel, for det første så kan du spare sinnsykt mye penger på heller gå litt ned i vekt enn å kjøpe en sykkel som koster 6.5kg! Dette er forøvrig en app som jeg synes har vært veldig bra i min egen søken etter å nå en konkuransevekt (still not there yet..).


3. BPM Tap. Denne gjør ikke noe mere avansert enn å fortelle deg antall slag i minuttet som man dunker fingeren sin på skjermen, men når man skal hvilepulsen sin så er dette en ekstremt rask og effektiv måte å gjøre det på. Fast morgenrutine: Åpne denne og sjekke morgenpuls, deretter rusle inn på baderomsvekta og notere resultatet inn i Libra.


4.  Bike Repair (18kr). Flott app for de som driver og mekker litt selv. Her finner man det meste av det man lurer på - alt fra girinnstilling til hvordan man retter ut skivebremser.
2 kommentarer:

  1. Takker for gode forslag. Jeg bruker en som hetter iwuana.imcoming i turritt. Den kan sende sms'er når du passere et geografisk punkt. Da får familie og venner beskjed rett før jeg passerer. Bruker å skru av gps'n får å spare batteri og bestemmer posisjonen kun med hjelp av data nettet. Dvs mobilen må være tilkoblet internett.

    SvarSlett
  2. ok kult. Så på "Incoming" av Iwuana raskt nå - ser veldig bra ut. Skal teste - takk for tips :)

    SvarSlett