lørdag 6. august 2011

Grenserittet 2011.. en folkefest!

I samtale med Rune Høydahl etter rittet påpekte han ganske presist: "Om du skal bli god til å sykle i terrenget, så må du trene i terrenget.". Helt enig der. Problemet er bare at siden jeg ikke klarer å finne gleden av å sykle i terrenget så er dette noe jeg helst unngår: Det er jo ganske ubehaglig! Min definisjon av ubehaglig inkluderer forøvrig gjørmesprut, sleipt gress, våte røtter, og  store steiner (små steiner også forsåvidt).

Litt interessent er det å høre fra hardbarka terrengsyklister at Grenserittet ikke inneholder mye sykling i terrenget!!?? Her er det åpenbart at man opererer med ulike definisjoner på hva "terreng" er. De første 4 milene opplevde jeg iallefall som et nærmest kontinuerlig terrengparti, med enkelte (korte) innlagte asfalt og grusveipartier. Vel.. for å gjøre en lang historie kort så tok de negativene tankene overhånd i dag - og det ble en svært tung tur med et resultat jeg ikke er særlig fornøyd med. Faktisk er det en av årets største nedturer på sykkelsetet. Vurderer seriøst å bare droppe Birken og begrave terrengsykkelen for godt.

Så over til det positive:

Når det var ca 15km igjen og jeg skjønte at dette ville snart ta slutt viste det seg at jeg hadde en del krefter igjen! Jeg syklet fra det feltet jeg syklet i (på vel 15 mann) og etter en stund tok igjen neste gruppe. Mot mål syklet jeg fra disse også og kunne sykle ganske alene rundt den siste svingen og over mål: Det var faktisk ganske morsomt med den store folkemengden og speaker som roper navnet når man syklet over mållinjen. Plutselig var alle de negative tankene borte i en fei!

Ser jo nesten fornøyd ut her!..
Ellers er Grenserittet en folkefest av de sjeldne. Det er ultraprofft arrangert og så-og-si alt fungerte helt optimalt (så det ut som). Ganske fasinerende å høre at det var ca 7500 som syklet i dag - man skal ikke veldig mange år tilbake før Birkebeinerrittet var på denne størrelsen, så det sier litt om hvilken vekst det har vært i sykkelnorge de siste årene.

En annen fin bigevinst av å sykle Grenserittet er at min samboer og barn rakk å fylle bilen med biffer, bacon, pølser, godteri, etc etc etc før de hentet meg i Halden. Der tror jeg faktisk vi sparte inn hele deltageravgiften på rittet! ;-)


Her er noen tilfeldige bilder til fra rittet: Grenserittet 2011

Resultatene finnes på hjemmesiden grenserittet.no.


3 kommentarer:

  1. Nå som det har gått 24 timer og jeg har fått analysert resultatene litt er det nok ingen tvil om at enten så har jeg fullstendig bommet på dagsformen ellers har formen blitt ekstremt mye dårligere i sommerferien. Det er nok ikke bare at jeg mistrives i skauen ene og alene. Kjiipt.

    SvarSlett
  2. Hahaha! Så det var faktisk deg som hadde startnummeret med Asfaltjunkie på. Jeg snakka faktisk litt med deg under rittet på en asfaltstrekke. Offet meg litt over terrengsykkelformen min, og at heller ikke jeg følte meg helt i mitt rette element denne dagen. Og du, slutt å klag. Du slo meg jo! Med hele 18 sekunder i følge resultatlisten :D

    SvarSlett