fredag 12. august 2011

Garmin Forerunner 305 - et røverkjøp!

I vår så sluttet pulsbeltet til min Garmin Edge 705 å fungere skikkelig og jeg fant ut det koster (på komplett.no) 495,- for et nytt belte...

Etter litt research endte jeg tilslutt opp med å kjøpe en Garmin Forerunner 305 - hvor man jo også får med det samme belte! Nå har jeg en treningsklokke som jeg kan på en enklere måte bruke til jogging og skigåing etc (tidligere har jeg brukt 705'n til dette også - bare løpt med den i hånda, og hatt den i brystlomma på skijakka). Og denne kjøpte jeg til den latterlig billige prisen 1139,-! :-)

Såvidt jeg kan forstå så er Forerunner 305 gått ut av produksjon, men kan fortsatt kjøpes på enkelte nettsteder (som komplett) - og grunnen til at den er så billig er at Garmin 'pusher' de nye Forerunner produktene som har touch-funksjonalitet og som også kommer med en ANT+ USB pinne for å kunne overføre data til PCn trådløst. På de nettsidene jeg har vært inne på virker det som om de nye produktene jevnt over også får bra snittkarakterer, men faktisk litt lavere enn denne "gamle".

Litt stor, men veier ingenting. Utrolig bra altmulig klokke!

Mine erfaringer med 305 har vært veldig bra - klokken har så-og-si alle de samme funksjonene som min (flere ganger dyrere) EDGE 705, og data'ene overføres enkelt (via kabel) til Garmin Connect / Strava. Det er forøvrig utrolig greit å ha en enhet som kan sitte på håndleddet også om man skal sykle i et gjørmete terrengritt - husker jo Birken ifjor hvor 705'n var stort sett dekket med søle hele rittet - da skulle jeg heller hatt denne baby'en! ;-)

Om du er fornøyd med å ikke ha "siste skrik" så LØP OG KJØP denne klokken før den tar slutt - vi snakker ca 50% billigere pris enn andre treningsklokker med tilsvarende funksjonalitet!

PS: Etter to år sluttet min EDGE705 å fungere for et par dager siden. Fylte ut et skjema på Garmin Support sidene og sendte enheten inn til de. Nå får jeg en splitter ny i retur på garantien. Det kaller jeg topp kundeservice!!! :-)

5 kommentarer:

 1. Jeg har sett på denne noen ganger. Det eneste aberet mitt er at den ser veldig stor ut på bilder. Hvordan føles den i virkeligheten?

  SvarSlett
 2. Den er så lett at den merkes omtrent ikke i det hele tatt. Ingen problem vil nå jeg si!

  SvarSlett
 3. Takk for et supert tips! Har lagt inn en bestilling idag, blir nok bra til som du sier løping, ski og spinning.

  SvarSlett
 4. Helt gull - den blir du sikkert fornøyd med :)

  SvarSlett
 5. 305 er en utmerket klokke. 1139,- er uten tvil et røverkjøp for en GPS/pulsklokke. Forstår ikke alle hysteria om Garmins nye produkter (310, osv) da de er ikke like pålitelig og koster det tredobbelte. Størrelsen ser jeg som en fordel om vinteren da knappene er enkel å håndtere med hansker. Jeg bruker min også en del på sykkel. Anbefales!

  SvarSlett