søndag 14. august 2011

Øyeren Rundt 2011 - matorgie!

I dag var jeg med på Øyeren Rundt ("Øyern Rundt") for første gang - og dette var et veldig morsomt ritt som jeg kan anbefale for de som ikke har deltatt her før. Litt uheldig med været i dag, men det var en fin tur hvor det skjedde mye så det la ingen stor demper på stemningen! :-)

Jeg startet i pulje1 (av 3 puljer med 10mins startintervaller. tot 543 med) - og der var det ca 140 andre syklister: Dette er jo mye bedre enn tidligere år hvor det kun har vært én startpulje (3-400 startende i fjor), men fortsatt ganske skummelt til tider. Nå har de fleste i pulje én bra erfaring i feltsykling så det gikk ganske greit. Største problemet i starten var at masterbilen kjørte utrolig tregt... vi måtte omtrent ligge på bremsene i de første nedoverbakkene - tror aldri før at jeg har luktet svidde bremseklosser i et ritt, men det var ingen problem i dag! Lurer på hvem sin bestemor som kjørte den bilen!? (EDIT: Som rittkordinator Ken Rosendal har påpekt i kommentaren sin under så var det, i følge ham, ikke en gammel dame som kjørte bilen! Det er vanskelig å tro, men forklaring på denne kjøringen finnes visstnok i en regelbok et sted ;-) Se kommentarfeltet for mere detaljer!)

Da masterbilen endelig forsvant etter 15km begynte rittet for alvor. Jeg forsøkte å ligge langt fremme i tilfelle det løsnet noen brudd med sterke ryttere, men det er ikke lett å holde seg fremme med så mange syklister som "slåss" om akkurat det samme - typiske som skjer er at når man havner i midten så siger man gradvis bakover ettersom andre sykler seg opp på sidene. Da det avgjørende bruddet (på 14 mann) endelig gikk satt jeg i midten av feltet veldig langt bak... kjiipt. Forsøkte å komme opp til de uten at det gikk. Her hadde det hjulpet å kjenne løypa bedre, for der det skjedde er visst et litt avgjørende parti av løypa... får huske det til neste år.

Resten av turen gikk i ganske behagelig tempo i et svært felt på kanskje rundt 80-90 mann. Her gjaldt det å spare krefter til den siste avgjørende bakken, og her kom dagens første opptur (bokstavlig talt): Tråkket fra feltet på vei opp og kunne sykle alene inn over målstreken. Utrolig god følelse å kunne sykle fra et så stort felt! Endte dermed opp på 7'ende plass i klassen (15 totalt) som jeg er ok fornøyd med. Til neste år er jeg med i bruddet istedenfor!

Her kommer jeg tråkkende opp sistebakken. (c) Per Hagen
Vinneren av rittet ble Håkon Lilland (tror han har reklame for egen nettbutikk bikeshop.no på trøya).

I mål kom dagens andre opptur: Gratis matservering til deltagerne! Og for en matservering! Baguetter, coca-cola, nystekte vafler, kaffe, riskrem-dessert, og cookies! Jeg skiftet likeså godt til tørre klær og stod i målområdet i ca en time og gaflet i meg mat. I enkelte ritt (som Lillehammer-Oslo lurer man litt på hva deltageravgiften går til), men her var det ingen tvil om hva som var høyt prioritert: Rye-restaurant i målområdet! ;-)

Super matservering i mål
Topp arrangement og en fin dag på sykkelsetet. Heia Rye for en super jobb! :-)


Bildealbumer på nett - mange fine bilder tilgjenglig - tatt av:
1. Per Hagen
2. Tore Haslemo
3. Ola Morken

Resultatene finnes her.4 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel gjennomført og et sterkt resultat! Selv røk jeg dessverre ut med pungtering i år. Men baguettene og colaen smakte minst like godt for meg, da jeg endelig kom i mål :D

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelige tilbakemeldinger på Øyeren rundt. Alltid morsomt at folk trives når man legger ned såpass mange timer i forberedelser til rittet.

  Angående masterbilen, så SKAL den kjøres rolig. Instruksen sier jevnt 30 km/t hele veien. Hvis ikke så hadde det vært en ledebil, som den går over til å være etter frislippet. Om du ser på feks TdF, så går ikke akkurat masterstarten fort. Og jeg skal love deg at sjåføren ikke var en bestemor :).

  Mvh,
  Ken Rosendal
  Ritt-koordinator ØR

  SvarSlett
 3. Hei Martin.

  Bra kjørt igjen. Suveren følelse å parkere feltet i den "lille" bakken kan jeg tenke meg.

  Forøvrig helt enig med deg at man virkelig får opptur når man kommer i mål i dette Rittet. ( selvom jeg selvfølgelig er inhabil, synes jeg det er utrolig bra at klubben min varter opp med en så bra servering.

  Ref. Drammensrittet, Bjørnstad har hjulpet til å kommentere sykkel, såpass. Vel han kunne mer enn bare å kommentere : )

  Antar du er å se på Birken ? Leste din rapport fra Grenserittet, hehe sammen som meg, avskyr gjørme og møkk. Lykke til resten av sesongen.

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig kommentarer og hilsener :-)

  Ken: Takk for info ved masterbilen - visste ikke om den instruksen. Det var jo ikke noe problem på flatene, men det var i de bratte nedoverbakkene at det ble mye rykk og napp ettersom man måtte bremse så mye. Men gikk jo greit :-) En bagatell som ikke påvirker den toppkarakteren som gjennomføringen av rittet fortjener - gratulerer!

  Kenneth: Takk for det. Jeg hadde tenkt å droppe Birken etter Grenserittet, men ettersom jeg har motivert min far til å melde seg på så er jeg nok ganske forpliktet... skal se å få kjøpt en start plass snarest. Lykke til du også :-)

  SvarSlett