torsdag 30. mai 2013

Strava-verktøy - oppdatert!

I fjor skrev jeg et innlegg om eksterne verktøy som bruker Strava-data. Men i år så kommer Strava til å endre adgangsmuligheten til sine data for eksterne nettsider slik at flere av disse ikke vil fungere på samme måte som tidligere. Dette skjer 30 juni og for de som er interessert så finnes all info om dette her.

Uansett - her er en kort oppdatering de 3 verktøy jeg personlig liker godt og fortsatt bruker (og håper også å bruke etter 30 juni):

Veloviewer

Siden ifjor så er det et verktøy som jeg har brukt, og som kommer også til å fungere (iallefall det meste av det) i etterkant av Stravas endringer - og det er www.veloviewer.com.

Veloviewer er et stand-alone alternativ til å se alle sine data på Strava og med et hav av ulike måter å analysere sine data samt ekstrafunksjoner.

Veloviewer lager en helt egen "Strava-side" til deg
På Veloviewer kan man bl.a. se oversikt over alle segmentene man noen gang har syklet, grafiske kart for dybdeanalyser av dataene, og mulighet for å lage en grafisk Strava-signatur til bruk i forumer e.l, og mere. Her er f.eks. min signatur i skrivende stund!


Veloviewer.com er iallefall et veldig morsomt verktøy som anbefales om du ikke er der allerede. Her kan man bruke MYE tid!

Raceshape

Utvikleren av Raceshape har siden i fjor begynt å jobbe hos Strava! De synes tydeligvis han gjorde en del ting bedre enn det de klarte selv! Men han skriver at "Raceshape will live on!" - så vi får håpe det.

Raceshape viser på en elegant måte hvor man tapte/vant tid ila et segment (se min beskrivelse fra ifjor). Og har også noen andre ekstrafunksjoner - bl.a. SNAP og Global Heatmap. En funksjon jeg synes er ganske kul er å se en "heatmap" av alle sine egne sykkelturer - dette er ganske kjekt bl.a. når man har vært på tur et eller annet sted og har lyst til å se kart over hvor man syklet med flere strava-økter på samme kart. F.eks. her er min heatmap fra sykkeltur Zell am See til Venezia i 2010 (med Bergodal.no)

Zell-am-See til Venezia 2010 - Raceshape heatmap

Jonathan Keefe

Se innlegget fra ifjor når det gjelder hans fine sider Segment Details, KOM-notifier og Mulitple Ride Mapper. Den "viktigste" av disse, Segement Details, tviler jeg på kommer til å virke etter 30 juni dessverre. Jonathan har laget en ny funksjon som er ganske fin - som heter Annual Summary (veloviewer har noe lignende under 'summary'-tab'en, men med mye mindre data). Her får man en årlig oppsummering av hvor mye man har syklet med masse ulike data! Forutsetter at man legger inn alle øktene sine da! Her eksempel på mine tall hittil i år - med noe datamangel - masse mere data om man klikker på tab'ene i venstre kolonne.
3 kommentarer:

 1. Så også denne i dag 'Export Strava Segment data and chase the carrot': http://www.scarletfire.co.uk/2013/05/export-strava-segment-data-and-chase-the-carrot/

  SvarSlett
  Svar
  1. kult - den så fin ut - takk for tips :)

   Har ikke testet virtual partner noe særlig, men Raceshape har også et verktøy for dette - http://strava-tools.raceshape.com/vpu/

   Slett
 2. Virtual Partner kan anbefales når du skal ta igjen noen tapte KOM'er eller prøve å sette nye PR. Jeg har også brukt Raceshape, og er meget godt fornøyd med den. Pleier imidlerid å endre på navnene inni filene, før jeg overfører dem til Gardmin Edge så får tilpasset de ift. om det er PR eller KOM jeg skal prøve på (kun 15 tegn som vises på Edge 800)

  SvarSlett