onsdag 6. juni 2012

Strava verktøy!

En kort liste over "eksterne" verktøy til Strava som kan anbefales. Til de av dere som enda ikke bruker Strava så er det bare å komme igang - dette har kommet for å bli. Dropp tjuvtreningen og kom ut av skapet. (Om du er akkurat nå i prosess med å vurdere ny treningsklokke så kjøp Garmin. Bikeshop.no har i skrivende stund et supertilbud på Edge500 - løp og kjøp så er du igang.)

www.raceshape.com - her kan du grafisk se hvor du taper/vinner tid på et segment i forhold til andre. F.eks. om du har akkurat tapt en KOM og lurer på hvor i løypa du har blitt slått! Raceshape har også to andre verktøy som jeg ikke har testet - den ene er hvis du ikke fikk registrert en tid på et segment fordi GPS signalet var dårlig så skal dette verktøyet "rette opp" treningsdata'ene dine slik at de går langs veien. Den andre han har er et verktøy for å beregne arealet innenfor en rundløype... dette er vel for de spesielt interesserte...

Shit... han tok meg fra svingen og opp.

jonathanokeeffe.com KOM notifier: Denne har jeg skrevet om tidligere her. Siden jeg skrev om den så har Strava lansert sin egen notification om du mister en KOM. Men Jonathan O'Keefe har fortsatt en verdi ettersom du kan få varsling også om du vil følge din 5'te plass e.l. (altså ikke bare KOM plassen).

jonathanokeeffe.com Segment details: Her finner du en drøss med informasjon om et segment - bl.a. KOM historikk, samtlige tider (inkludert alle separate tider til samtlige syklister - ikke bare én tid per syklist), helårs statistikk, mm. Prøv den - skikkelig kul! Her er et eksempel på Olaf Bullsvei (til gangbroen).

jonathanokeeffe.com multiple ride mapper: Om du ønsker å få en grafisk oversikt over dine treningsøkter på et kart så kan du bruke denne.. mere artig enn nyttig kanskje :-)

Mine siste 100 treninger...
Ståle Heitman composite segments: Denne kjenner vel de fleste leserne av bloggen! En skikkelig kul side hvor man kan lage en samling av ulike segmenter og finne ut, via poeng, hvem som har gjort det i gjennomsnitt best. For eksempel brukt i undertegnedes kåring av Oslos Klatrekonge.

Strava to TCX files eller GPX: Har ikke testet, men her skal man kunne laste ned økter eller segmenter fra strava ned til sin egen PC i disse to formatene. F.eks. tror jeg man skal kunne laste ned et segment i TCX format for så kunne legge inn som et kart på sin Garmin EDGE 705/800. Eller om man bruker Garmin Connect og har en iPhone økt på Strava, så kan man laste ned i GPX format og deretter laste opp til GC. Forfatteren her har også en kul sykkelblogg.


8 kommentarer:

 1. Veldig informativt innlegg, likte spesielt oversikten over alle turene jeg har had. Bruker også connect.garmin men der savner jeg også muligheten til å se alle øktene på et kart, har dermed overført alt av aktiviteter fra garmin til Strava :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, det tror jeg ikke du kommer til å angre på. Det var en god stund at jeg lastet opp til begge disse - men, da det gikk opp for meg at jeg aldri lengre gikk inn på GC så droppet jeg det helt. Det er forøvrig en del nyttig funksjonalitet i Strava som jeg ikke tror alle er klar over: F.eks. Zoom-funksjonen på en treningsøkt er veldig bra - her kan man velge et utsnitt av en treningsøkt og finne tid/snittfart/snittpuls for utvalget.

   Slett
  2. Jeg synker fortsatt til begge, men Strava viser ofte nye sider og mer nyttig funksjonalit enn GC gjør. Blir å holde på begge en stund fremover. Brukte også dailymile en stund, men der har jeg ikke vært på lenge. Ikke like spennende å se hvor mange smultringer jeg har spart, eller hvor mange ganger rundt jorden jeg har syklet kontra hvor fort jeg har syklet ifht andre og meg selv.

   Slett
  3. Når man først har erfart hvor morsomt det er med det sosiale aspektet til Strava (dette er jo treningsentusiastenes "Facebook") så blir de andre applikasjonene litt som å arrangere et vorspiel hvor man er eneste gjest! ;-)

   Slett
 2. Morsomt innlegg! Særlig Race Shape blåste meg av banen. Kul ide (som jeg også har hatt, men for sent), men ikke minst ekstremt bra gjennomført. Jeg har faktisk sittet de siste par ukene og puslet med et tilsvarende verktøy - spørs om det er noe vits i å fullføre. Nesten litt ergerlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjiipt da.. Enig at raceshape er svært bra gjennomført. Det han naturligvis burde legge til er muligheten for å sammenligne sine egne tider. Tross alt mange, undertegnede inkludert, som svært ofte konkurrerer med seg selv!

   Slett
 3. Hei Stravaddicts, anbefaler på det varmeste http://stravaviewer.com

  Her får du samlet statistikk i tabellform, og du kan drille deg ned i masse detaljer. Utvikleren er også veldig åpen for forslag til forbedringer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult - ser bra ut. Har send tweet for å komme på listen. Litt vanskelig å forstå hva alle data'ene er i første omgang.. Men skal teste den nå :-) Takk for tipset!

   Slett