torsdag 7. juni 2012

Stabekk til Sandefjord - med video!

På lørdag syklet jeg fra Stabekk til Sandefjord i nydelig vær. I tillegg til at jeg stort sett tråkket til det jeg var god for så var det til tider kraftig medvind som gjorde at jeg kunne holde stor hastighet. Skikkelig deilig følelse å rulle på flatene i hastigheter på over 45 km/t! :-)

Å sykle fra Oslo til Vestfold er en flott tur som kan anbefales, selv om det kanskje er litt vanskelig å finne den beste ruten. Selv syklet jeg feil et par ganger som forlenget turen med ca 2.5mil ifht ruta jeg hadde planlagt på Google Maps i forkant. Det er bl.a. lett å sykle feil etter Holmestrand - samt at jeg klarte å sykle inn til Tønsberg og havnet dermed på feil side av en liten fjord. Som man ser i videoen så var det også et sykkel-forbudt skilt på vei inn til Rv32 - dette er ganske merkelig for det er en typisk "bondevei" med lite trafikk og helt utmerket å sykle på - men, ettersom jeg kom inn her pga at jeg syklet feil etter Holmestrand så bør det ikke bli et problem neste gang (om jeg sykler riktig..)!

Turen ble foreviget på Gopro kamera - iallefall til batteriet sa takk for seg litt før Tønsberg. Det ble kanskje ikke all verdens kameravinkel av å ha det under setet.. blir nesten litt svimmel av å bare se videoklipp bakover.. men har forsøkt å redigere litt. Kanskje ikke den mest spennende videoen, men gir et visst inntrykk av hvordan veiene er på denn ruten!

Se forøvrig Strava-økten her for å se kart over turen.


4 kommentarer:

 1. Der det var sykling forbudt i Holmestrand skulle du bare tatt rett fram i rundkjøringen så hadde du kommet innpå samme vei som du syklet lengre ned, men det så du kanskje på kartet etterpå :)

  RV 35 (Bispeveien) er forøvrig den kjipeste veien mellom Holmestrand og Tønsberg. En mer spennende rute er feks enten langs sjøen via Horten og Åsgårdstrand, eller et hakk lengre inn med FV 312 gjennom Andebu.

  SvarSlett
 2. Ah.. skjønner - det ser jeg nå - hadde faktisk ikke lagt merke til det før nå! Ser det på kartet - det er tydeligvis bare den lille strekningen på Rv32 på vei til Rv35 som er sykkel forbudt!..

  Rv35 var kanskje litt vel ensformig.. det var den ene sletta etter den andre som så ganske identisk ut - men, med kraftig medvind å fint vær så var det ganske artig :-) Men, jeg skal følge tipset ditt neste gang jeg sykler ned å forsøke med på veien som går langs sjøen (ca.) ved bare å fortsette rett sør etter Holmestrand!

  SvarSlett
  Svar
  1. shit for noen skrivefeil... :-( naturligvis: "..OG fint vær", ".. OG forsøke.."

   Slett
 3. Jeg har syklet til Hvasser (Tjøme) noen ganger, foreløpig favoritt er denne http://app.strava.com/activities/8972268 neste gang kjører jeg rundt Svelvik-odden istedet, men ellers supert. Veiene i indre Re er bare ren nytelse!

  SvarSlett