søndag 24. juni 2012

Første gang med stiv gaffel på terregsykkel!

Kjøpte en stiv gaffel av merket PRO på cyclecomponents som jeg nå har fått satt på terrengsykkelen. Jeg har gitt opp teknisk terrengsykling og har funnet ut at jeg ikke egentlig trenger dempegaffel lengre - får prøve Birken i år uten demping. Testet denne i helgen på terrengsykkelen - som forøvrig var første gang i terrenget/grussvei siden i vinter/tidlig-vår! Fikk forsåvidt også testet litt tekniske partier - og det går relativt greit så lenge man ikke har for harde dekk.

Ny gaffel! Minner litt mere på en landeveissykkel!


Sykling i fjæra på Veierland

Sykling i fjæra på Veierland

6 kommentarer:

 1. Hvordan ble geometrien på sykkelen med den gaffelen i forhold til demperen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så-og-si identisk. den er litt kortere enn Fox-dempegaffelen jeg hadde på før (tror det er målet "axel til krona" på 445mm på denne), så jeg kappet styrerøret ca 3cm høyere på toppen og satte noen ekstra "spacers" inn for å kompensere litt. Den kjennes iallefall ganske lik ut nå - ikke noen merkbar forskjell på geometrien.

   Slett
 2. Er litt usikker på om jeg skal ha 445 mm eller 470 mm på min scott 26"

  SvarSlett
  Svar
  1. På min Scott Scale 35 hadde nok 470 vært omtrent nøyaktig så langt som den Fox gaffelen jeg hadde før. Men, merker som sagt ikke noe forskjell - man har jo noen cm å justere på styrerøret med å flytte litt rundt på space'erne. Du kan jo alltids måle dempegaffelen du har på nå.

   Slett
 3. Hvordan var Birken med stiv gaffel? ref at vi nå nærmer oss....

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann. Ja har syklet på det de siste par årene og det er jo veldig bra/best i størstedelen av Birken-løypa. Digg å ha stiv gaffel når man bl.a. står og trår - samtidig som sykkelen blir litt lettere.

   Det som var problemet derimot er noen av nedkjøringene hvor jeg følte at jeg mistet mange plasseringer - primært i bakken ned fra Skramstadsætra og i Ballettbakken. Ifjor forsøkte jeg å "slippe på" ned Ballettbakken men det er skikkelig skummelt uten demper og det var en stor gjeng som smatt forbi meg... så tror jeg mistet ganske mange plasseringer. Siden dette er på slutten så har man ikke tid til å sykle seg frem igjen heller.

   Oppsummert så er dette helt avhengig hva man selv synes er viktigst. Jeg er litt delt, men med ballettbakken friskt i minne fra i fjor så går jeg tilbake til dempegaffel i år og skal gi mer gass i bakkene! :-)

   Slett