lørdag 9. juni 2012

Skremmende bilister - på video..

Med stadig flere syklister som har videokamera på sykkelen sin så dukker det opp videoer som dokumenterer konflikten mellom syklister og bilister på film!.. Nylig kom jeg over youtube-serien til syklisten "Delveien" som har lagt ut en rekke videoer fra sykkelturer i Oslo. Registrerer at det er relativt opphetede diskusjon også under video'ene hans, bl.a. er det en del som kritiserer syklingen hans. Selv har jeg ikke funnet noen eksempler på hvor han bryter trafikkreglene - mens det er ganske åpenbart at mange andre bilister og syklister på videoene gjør det - og i tillegg noen bilister som oppfører seg særdeles truende.

Legger ved et par av de som inneholder ganske skremmende oppførsel fra et par bilister - gå inn på youtube profilen hans for å se flere. Merk sitatet i video nr 2: "Har du lyst til å dø? Bruk sykkelstien din apekatt!"... :-/
2 kommentarer:

 1. Det er meget skremmende når slik oppførsel oppstår i trafikken, men det får ikke meg til å slutte å bruke veien.
  Jeg har selv opplevd en episode der en person først roper noe ut av vinduet mens han passerer meg for deretter å stoppe i lyskryss på rødt, går ut av bilen i retning mot meg. Akkurat da jeg passerte han var jeg sikker på at han skulle slå, men ingenting skjedde heldigvis. Jeg burde fått skiltnummeret for å anmeldt personen, men det var ikke det første jeg tenkte på i den situasjonen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff - skummelt. Det er nok smartest å bare komme seg bort fra slike personer - man vet jo aldri hva slags gærning det kan være. Tidligere i år hadde jeg selv en kar i BMW som drev og akselererte bak meg et par ganger for så å bremse raskt ned ca 1m bak meg - av hensyn til min egen sikkerhet så svingte jeg opp på fortauet og ut i en sidegate. Selv om man har retten på sin side så er det tross alt best å komme seg bort fra disse psykiatripasientene.

   Ellers så tror jeg det er smart å forsøke å sykle så "lite provoserende" som mulig, også av hensyn til egen sikkerhet. F.eks. så sykler jeg selv alltid godt inn til høyre på veien, og helst på høyre side av hvitstripa om det er en ok veiskulder, for å slippe biler lett forbi.

   Slett