lørdag 25. mai 2013

Lage egne powerbars/riskaker!

Oppdatering: Etter å ha testet disse i ritt så kan jeg rapportere at de fort blir litt grisete å spise om man må åpne folien med en hånd i et hektisk felt med høy puls. Det går ok og de smaker skikkelig bra, men er nok best egnet som baklommematpakker til treningsturer.

Jeg ble inspirert av en youtube video jeg så for et par dager siden som viser hvordan man kan lage egne "bars" til å ha på baklomma når man skal ut og trene eller være med på ritt - og siden jeg skal sykle Vestfold Rundt imorgen så tok jeg på meg kjøkkenforkle og kokkelerte litt i dag!

Det jeg har lagd er riskaker som pakkes inn i aluminium. Jeg lagde ganske mye slik at jeg har 4-5 stykker til i morgen og har lagt resten (14 til) på fryseren slik at jeg kan ta ut ved behov.

Her følger en liten bildeserie med beskrivelse av hvordan de lages :-)

500g sushi ris - lages etter instruks på pakke - tok 25min

6 stekte egg og en pakke med bacon-biter - stekes opp.

Blander egg, bacon inn i risen. Saltet en del - blandet inn en halvflaske akasiehonning og en halv pakke rosiner.

"Smørte" blandingen ut i et fat.

Satte til avkjøling i ca en time

Kuttet ut passende stykker

Pakket inn i alufolie pakker.

Voila: 18 stik riskaker til baklomma! :-)
Så får vi se hvordan de fungerer på ritt imorgen! De smaker iallefall utrolig godt - måtte tjuvspise et par fordi de var så gode!


10 kommentarer:

 1. Bacon, Egg og Ris? Det må jo bare bli godt, men jeg har en mistanke om at du ikke vinner Oslos klatrekonge hvis du tjuvspiser for mange av de utenom ritt... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe ja, men har akkurat vært på ekebergsletta med venner og trent i fire timer (fotball, kanonball, stikkball mm.) så det går nok greit :-)

   Slett
 2. Svar
  1. På Kiwi'n på hjørnet. Vet ikke om de har på alle. Viktig at det er sushiris - for denne er klebrig og gjør at konsistensen blir riktig!

   Slett
  2. Pro tip: Grøtris er det samme som Sushiris, bare mye billigere, og med lavere frognerfaktor.

   Slett
 3. Den røde pakken som Martin har på bilde, selger de i hvert fall på meny

  SvarSlett
 4. Det første jeg tenkte da jeg så innholdet i baren, var "ææsj". Antagelig fordi jeg selv alltid pleier å gå for den litt mer søte varianten, med sjokolade (jeg elsker sjokolade...). Men når jeg tenker meg litt om, så er det jo veldig "snacks´ent" med egg og bacon. Så litt ekstra med ris gjør det vel bare mye bedre ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse ble forsåvidt ganske søte (med honning) - ja, sjokolade er jo godt - men kjekt å ha litt variasjon :) De fungerte veldig bra - og synes selv de smaker veldig godt!

   Fikk testet disse i ritt i dag og da er de ikke helt optimale - for man må nesten bruke begge hender for å brette bort folien skikkelig. Ble litt grisete... men gikk ok. Men du fungerer nok aller best som matpakke på baklomma på trening!

   Slett
 5. Disse så jo gode ut :) Jeg pleier også å lage mine egne iblandt, da bruker jeg havregryn, honning, sukker og smør som basis, og varierer med å ha i litt nøtter, eller tørket frukt. Neste gang tror jeg at jeg skal ha i litt mindre søtt og kanskje heller noe salt, fordi jeg merker meg rimelig lei etter lange turer\ritt med sportsdrikke og søte barer, ikke alltid så lett og få i seg etterhvert.

  Jeg klarte ikke finne denne oppskriften til OLT sine barer noe sted, mulig å legge den ut?

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres gode ut de også! Jeg driver og tester litt forskjellig kjøpebarer også om dagen som jeg skal skrive om snart - så kjekt å kunne sammenligne med hjemmelagde!

   Skal legge ut OLT oppskriften når jeg får den - tipper jeg forsøker å lage disse også.

   Slett