onsdag 30. mars 2011

Sykkelmekk!

Fikset opp gamleraceren litt mere i dag. For et par uker siden byttet jeg kjede og bak-kassett. I dag byttet jeg begge drev, samtlige wire're og strømper, og la på nytt styre-tape. Hver eneste gang jeg har byttet wire'e og strømper så tenker jeg etterpå "hvorfor gjør jeg ikke dette oftere"... sykkelen blir jo som ny! Når man opplever upresis giring tipper jeg at 80% av gangene så skyldes det gamle og dårlig smørte wire'e. Å skifte gir og bremse føles akkurat som på en ny sykkel igjen.


Tok en test-tur i Lommedalen, og sykkelen kjennes helt super ut. Bra å ha en "regnværssykkel" som denne som man ikke trenger å være så redd for. Cervelo'en tar jeg heller ut litt oftere når det blir litt bedre vær! :-)

Treningen ble sånn "litt hard" i dag. 5mil frem og tilbake i Lommedalen et par ganger. Ettersom jeg skal på toppidrettsenteret på fredag og teste O2 og laktat så skal jeg passe på at jeg er 100% restituert, hvis ikke så er det litt bortkastede penger. Blir nok at tid til intervall-økter i neste uke: http://connect.garmin.com/activity/76158025I går kom forøvrig min nye bok: The Cyclist's Training Bible. Har akkurat begynt å lese i den, men den ser veldig bra ut. Undertittelen er tross alt "The best selling book for serious cyclists"!!. De første kapittelene gjentar til det kjedsomme hvor mange syklister som ikke lar kroppen få tilstrekkelig hvile mellom hard-øktene, og hvor viktig det er å trene hardt når man har tilstrekkelig overskudd til det... en annen grunn til at dagens økt ble litt roligere enn planlagt :-)

2 kommentarer:

  1. Hola amigo! Sender en sportslig hilsen fra Cartagena. Her blir det ikke mye sykling, men desto mere kitesurfing. Det skal bli spennende å teste formen din når jeg kommer hjem. Snakkes, Eivind

    SvarSlett
  2. Hola Mr. Columbia. Sure thing - her er det fortsatt ikke sommer så det er sikkert lurt å nyte været der nede litt til ja :)

    SvarSlett