lørdag 19. mars 2011

Testdag igjen!

Skrev ikke i går med det ble en times styrkeøkt på EVO. Fokus de siste gangene har vært kjernemusklatur og overkropp. Jeg har tidligere slitt litt med korsryggssmerter, og har faktisk ikke merket noe siden jeg begynte med slik styrketrening så det er veldig lovende så langt. Kjører en 2000m oppvarmin på romasking og derretter 4 serier på hver maskin på mellom 8-10 reps per serie. Tar meg bra ut - herlig! Godt å se at jeg allerede nå (etter ca 4-5 ganger) kan legge på ganske mye mere vekter.


I dag, lørdag, er det strålende vær, og jeg la ut på en mini tour de'Lommedalen (basically tur/retur) på ca 1t og 20min. I dag var det nærmest fartslek, inkludert bakkedrag for å teste formen, hvor jeg kjørte noen korte spurter (15sek) og et par korte trøkk over noen bakketopper. I strålende solskinn og 6 grader var dette en fantasktisk tur!  De siste treningene har jeg følt meg overtrent med lite overskudd, men i dag var det mye bedre - ikke helt 100% enda, men en rolig tur i morgen så er kroppen helt fit-for-fight fra mandagen av.


Jeg testet formen i samme bakke som jeg gjorde sist (3 mars). Og resultatene ble:


Test1: 4min med fokus på å holde pulsen på 150 slag. Kom 1000m opp i bakken (mot 970m sist) Snittfart å 14.9kmt (14.5 sist) og snittpuls på 150. Igrunn bare litt bedre.
Test 2: 4min så hardt som mulig. Kom 1300m (1170m sist) opp i bakken. Snittfart på 19.4 (17.4kmt sist) og puls på 166. Svært godt fornøyd med denne forbedringen. Merker meg at jeg kom til starten av et gjerde på venstre side av sykkelstien som jeg har til referanse neste gang jeg prøver. Noterer også at det var 80 høydemeter på de 1300 meterne som tilsier en snittstigning på 6.2%, og syns ikke at nesten 20km/t i snitt på terrengensykkelen er så verst på en slik stigning så tidlig i sesongen - bør være ok i rute nå.
Ellers er vekt 92.6kg (93.5kg sist testdag) og hvilepuls 48 (53 sist testdag). Vekt er nok den ene faktoren som vil kunne ha størst positiv effekt på resultatene mine om jeg klarer å forbedre den vesentlig... dette skriver jeg mere om ved en annen anledning. Det går iallefall riktig vei - for 3 1/2 uke siden viste baderomsvekta 95.5kg en morgen, så det går i riktig retning. Satser på under 90 om noen uker.Konklusjonen min er iallefall at kapasiteten har blitt vesentlig forbedret på bare de siste 2 1/2 ukene. Det går riktig vei og det er motiverende! Ellers er det jo ikke akkurat vanskelig å motivere seg om dagen med dette strålende været! Begynner å tenke på Stjernetråkken i Fredrikstad den 10 april (landevei VC ritt som tar ca 1.5 time) og tror jeg vil kunne være i brukbar form til denne.

http://connect.garmin.com/activity/73813373

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: