lørdag 14. mars 2015

Tester Café du Cycliste!

For en drøy måned siden kjøpte jeg en jakke og trøye fra Bikeshop.no av merket Café du Cycliste som jeg har fått testet en del de siste ukene. Bakgrunnen var at jeg var interessert i å prøve noe litt "annet" hva gjelder sykkelbekledning enn det alle bruker.

Som nevnt mange ganger før så dreier ikke landeveissykling seg bare om å sykle fort, men det er like viktig å se bra ut også. Å sykle med gjennomført klubbdrakt er helt innafor, og for de ekstra jålete (kudos for det) så har man de siste årene kledd seg topp til tå med Rapha-klær. Jeg tipper at vi kommer til å se flere nisje-merker over de neste årene mest fordi Rapha er mote-klær for syklister, og mote gjør det mote gjør tilslutt: Går av moten.

Det finnes enkelte interessent alternativer, bl.a. Tørm - men det ser såpass likt ut som Rapha at når jeg kom over Café du Cycliste så fikk jeg mer lyst til å prøve disse.

Jeg kjøpte derfor en Heidi-vinterjakke og en Lucienne sommertrøye. Sommertrøyen har jeg brukt på tre turer i Los Angeles så det blir mest førsteinntrykk, men Heidi-jakken derimot har jeg syklet med mange ganger her hjemme og har fått dannet meg et ganske godt inntrykk av denne. Men sitter igrunn igjen med ganske like inntrykk av både trøyen og jakken, så skriver om jakken her, men kunne nesten duplisert dette når det gjelder Lucienne sommertrøyen.

Kort oppsummert så er Heidi-jakken det perfekte plagg til lange helgeturer i kjølig vær på våren/høsten som inkluderer kaffe-stopp. Jakken ser ganske enkelt så bra ut at man må ta med en kaffe-stopp slik at dine sykkelvenner og øvrig kafégjester kan få fullt utbytte av den.

Bare se her:

Undertegnede slapper av etter en tur i Café du Cycliste Heidi jakken
Jeg har brukt den i ned mot -5 grader - og det er mulig med høy intensitet og bra undertrøye, men funksjonell temperatur ville jeg anbefalt mellom 0-10 grader +/- avhengig av intensitet og lengde på turen. Selv kjøpte jeg størrelse Large (187cm høy) og synes passformen er veldig bra. Den sitter ganske tett (slim-fit på skjortespråk) og virker dermed helt ok ifht aerodynamikk - ikke noe blafring her.

Utseende blir subjektivt, men personlig synes jeg det ser bra ut - og har et litt unikt look. Ganske stilren jakke som skiller seg ut.

Det eneste negative jeg har å utsette på jakken er at jeg synes jakkelommene på ryggen er for små. F.eks. går det ikke ann å ha en liten håndpumpe i - for den vil falle ut om man står og trør litt (gjort et par ganger...), og det blir fort litt trangt om man skal drive med litt justering av antrekk. Det er nesten slik at den tvinger deg til å feste håndpumpen på ramma og sette ekstraslangen/lappesakene i en seteveske!... Uff da.. for da ville man jo mistet alle stil-poengene man fikk ved å bruke denne tøffe jakken!... Løsningen blir da å ha med mobil for å ringe kona om man så skulle punktere. Problem solved.

Jakken har noen stilige detaljer. Bl.a. støtter den intern wire-føring av øretelefoner! (Det gjør også Lucienne sommertrøya). Jeg er i utgangspunktet ikke pro sykling med musikk på øret, men følte meg forpliktet til å teste dette på noen turer. Definitivt en smart detalj for de som ikke bryr seg om å høre på tutingen fra den hissige bilisten bak seg.


Intern wireføring til øretelefoner

Je suis Francais
Jakken kan selvfølgelig åpnes helt opp slik at man kan sykle i helfransk Voeckler-stil opp bratte bakker med blafrende trøye. Men man kan også småjustere temperaturen med to glidelåser på skuldrene for å gi litt økt air-conditionné (fr).

Lufteglidelåser på skuldrene for å justere temperatur

Siste detaljen jeg synes er litt kul er at trøyen går skrått opp i halsen. Halsen er i utgangspunktet veldig behagelig (i motsetning til f.eks. Gabba-jakken hvor dette er en av de tingene som irriterer meg), men når glidelåsen går skrått opp på siden så gnager det mye mindre enn rett under haken. Også litt enklere å åpne opp med en hånd. Smart - samt at det gir det litt unike preget.

Skråkuttet glidelås. Smart.
Hva gjelder kvalitet så har jeg sålangt et veldig godt inntrykk. Jeg kikket litt nøye over sømmer og glidelåser og mitt inntrykk er at dette er et høykvalitetsprodukt. Heidi-jakken har jeg vasket i maskin ca ti ganger også (30c) før bildene her ble tatt, og den ser fortsatt helt ny ut.

Alt i alt veldig fornøyd med den. En flott jakke som jeg så langt kan anbefale på det varmeste (!). Og jeg sitter igjen med et ganske bra inntrykk også av Café du Cyclist som en interessent produsent av sykkelklær for de som vil ha noe litt annerledes enn alle de andre der ute.

For de som ikke enda har skjønt det så har produktene sitt utspring i Sør-Frankrike, nærmere bestemt i Nice-området. Bl.a. er det navngitt tre bakker bakpå Lucienne-trøyen: Madone, Vence, og Turine. Jeg har syket de to førstnevnte, men klarte å misse den sist fordi vi prioriterte å sykle Braus istedenfor... tabbe. Må ned igjen!1 kommentar: