lørdag 7. mars 2015

Sjekker ut Los Angeles!

Jeg på jobb-relatert reise i Los Angeles og fikk heldigvis leid en sykkel slik at jeg fikk sneket inn en tur i området og erfart hvordan det er å være syklist her!

Fordelen med jetlag fra Norge er at man våkner kl 0300 og kan begynne å gjøre seg klar til sykkelturen selv om det fortsatt er tre timer til det blir lyst. Jeg klarte å drøye det helt til 05:30 før jeg syklet fra hotellet.

Kanskje litt overraskende for meg iallefall, men det er et ganske bra nettverk av sykkelstier og sykkelveier her - og så lenge man har gjort litt research på hvor man bør sykle så er det mange alternative ruter å sykle for å komme seg ut av de mest bebygde og trafikkerte områdene. Her er Garmin Connect bra for der vises det hvor det er sykkelstier når man tegner opp en ny rute - og det var nettopp det jeg gjorde i forkant og la en rute inn på GPSen som jeg fulgte.

Sykkelen leide jeg fra en skikkelig flott sykkelbutikk ved navn Serious Cycling.Gode sykkelveier ut av byen

Diger fullmåne holdt meg selskap i starten
Los Angeles er en enorm by, og helt avhengig av hvor man bor så tar det litt forskjellig tid å komme seg ut til hvor den skikkelige syklingen starter. Vi bor i Woodland Hills (ca 30km nord-vest for Beverly Hills) og herifra tok det meg ca 40 minutt å komme opp til Santa Susana Pass (på vei mot Simi Valley).

45min fra b yen så er man her..

Opp Santa Susana Pass så skjønte jeg raskt hvilke fantastiske muligheter man har som syklist i L.A. Plutselig var det knapt noen biler, og jeg var på vei opp en nydelig svingete vei i et idyllisk landskap - litt sånn landskap mann forventer fra en film fra ville vesten. Nesten litt merkelig å plutselig være nesten helt for seg selv når det bare noen kilometer unna er en 10-felts motorvei stappfull av biler... Folk her kjører mellom jobb, hjem, og butikkene - det er ingen som skal inn i de lokale naturreservatene med unntak av en håndfull turister og en syklist eller to.

Har et enormt område å boltre meg på nesten alene faktisk!
Turen min gikk sørover i retning stranden ved Malibu, men først måtte jeg sykle over en liten bakke (høyeste punkt ca 650moh) i Santa Monica National Recreation Area (slags naturreservat vil jeg anta). Her fortsatte igrunn godsyklingen med strøken asfalt, prima utsikt, og flott natur.

Kan ikke klage på verken asfalten eller trafikken her!

Stillehavet i sikte!
På vei ned så begynte problemene mine dessverre... jeg punkterte totalt fem ganger og brukte vel halvannen time i grøfta (minst...) med lappesaker og håndpumpe. Grunnen viste seg å være et utslitt/dårlig felgbånd som gjorde at eikehullene skapte punkteringer i dekket... Utrolig frustrerende og det hadde igrunn vært like enkelt å ta med egen sykkel tra Norge - så det ble en grei lærepenge til senere... Er man i tvil så ta med egen sykkel!!

Like før siste luften gikk ut av bakdekket...

En fantastisk flott tur som viste hvor utrolig omgivelser det er rundt LA for syklister. Jeg får en liten tur til imorgen før jeg setter meg på Norwegian flyet på vei hjem!

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: