onsdag 11. mars 2015

Pass deg for en hvit Tesla på Jar!

I går kom jeg så nærme til å kollidere med en bil som det er mulig å komme! Det var lite tvil om hvem sin feil det var, og jeg ble vel mildt sagt litt småsint på sjåføren i etterkant.

Situasjonen:
Jeg ligger i ganske nøyaktig 40kmt midt i kjørebanen på Storengveien på Jar (data på Strava), og det står en hvit Tesla (stillestående) i motgående kjørefelt klar til å svinge inn mot Rimi-butikken på den andre siden av veien. Da jeg ikke er mer enn kanskje 10-15m unna så svinger han over rett foran meg.

Man rekker ikke tenke så mye i en slik situasjon. Bare klemmer inn bremsene på refleks. Og med to låste hjul var det eneste jeg tenkte på hvordan jeg skulle ta smellen. Jeg forestilte meg i øyeblikket at jeg skulle vri meg sidelengs og treffe bilen med høyre side av kroppen. Men så i siste øyeblikk så gir sjåføren nok gass til at bakenden på bilen passerer midtstripen, jeg slipper opp bremsene, og klarer akkurat å kaste sykkelen rundt baklyset og jeg kjenner høyre ben subbe borti bilen. Jeg ligger sikkert fortsatt i 30kmt+. Hele situasjonen tok kanskje ikke mer enn 1-2 sekund og jeg ser bildet av bilen foran meg ganske klart fortsatt. Har en hvit Tesla brent fast i et bilde i hodet!


Tesla'en skal på Rimi'en og handle
Jeg tok umiddelbart turen over midtrabatten og inn på parkeringsplassen for å "prate" med sjåføren. "- Så du meg ikke? Du holdt jo på å kjøre meg ned!?", hvorpå han svarte "jo jeg så deg!". Det neste jeg sa egner seg ikke på trykk, og er vel slikt man sier når man er både redd og sint - men man kan jo lure på hva slags dømmekraft en slik sjåfør har når han svinger ut rett foran en syklist på denne måten. Enten bedømte han situasjonen og farten helt feil, eller så mener han at det ikke er nødvendig å overholde vikeplikt for syklister - og ettersom han innrømte at han så meg så virker det mer som sistnevnte.


Den tapte KOM:
Med fin medvind i Storengveien i går så var jeg faktisk mot slutten av av KOM-drag også... jeg trodde igrunn ikke at jeg lå ann til å ta den, men ser på dataene at jeg faktisk ville ha satt ny bestetid. Jaja jeg er da i live så jeg kan prøve igjen en annen dag! ;-)


Tesla pluss sykkelhater
= tapt KOM


8 kommentarer:

 1. Syns det var litt mye fokus på Tesla. Bilen kunne like vært en Honda uten at det haddevært relevant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blogger om stort og smått om hva jeg opplever på sykkelsetet, og nå var det en Tesla som holdt på å kjøre på meg og ikke en Honda! ;-) Hadde det vært en Honda så hadde jeg skrevet om den istedenfor, men det var det ikke.

   Slett
 2. Har ikke du cam på sykkelen? Bruk det da og finn sjåføren. Kjenner et par som har hvit Tesla, de er lite glad for å bli syndebukker for noe de ikke har gjort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei jeg hadde ikke det denne gangen. Ikke at jeg hadde spesifisert hvem det var om jeg så hadde hatt det. Uansett litt vanskelig for å se at de kan føle seg som "syndebukker" her... om det var så at det bare fantes en håndfull hvite Teslar i landet så kanskje, men i nabolaget her står det jo en omtrent en Tesla i annenhver innkjørsel. Da er dette i tilfelle en svært nærtagene gruppe bilister. Stor gruppe også.

   Slett
 3. Trist at du opplevde dette. Jeg er både syklist og Tesla eier. Jeg kan si deg så mye som at det ikke er bilen det er noe galt med. Det er de som sitter bak rattet på den. Det er uheldigvis mange tullinger som ikke skulle hatt førerkort uansett hvilken bil de kjører.

  SvarSlett
 4. De som gjør slikt skjønner rett og slett ikke at det er livsfarlig. Er mye jeg har lyst til å skrive, men dessverre er dette noe de fleste som sykler mye langs veien får oppleve, inkl meg selv. Man blir meget obs på sånne situasjoner i ettertid og leser trafikken på en annen måte. Bare synd at noen må blir drept eller hardt skadet.

  Den ignorante bilists forsvar er jo " sykklissta æ'kke no bedre dom!"
  Nei, kanskje ikke, men jeg har til gode å se en bilist drept av en sykkel.

  SvarSlett
 5. Tilfeldig kom jeg over denne bloggen når jeg søkte etter noe helt annet på intetnett.Leste den og konkluderer med at nok en gang, syklister har en verkene trang til å lage et unødvendig svært rabalder av en uønsket trafikksituasjon.
  Dere kjører nærmest rundt med kamera og notatblokk, for å finne feil hos andre trafikanter.Eller, hos bilister.
  Dere sykkelduster får ta en liten revisjon på deres generelle fremtreden i trafikken sjøl, før dere henger ut andre.
  Hvor totalt uinteressant er det ikke at det var en Tesla det her var snakk om, bare en syte syklist som greier å henge seg opp i en sånn detalj.
  Voks opp.Dott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sytesyklist skrives i ett ord. Om du ikke hadde droppet ut av ungdomsskolen så hadde du sikker fått det med deg. Ellers er som kjent lett å slenge ut ut fornærmelser når man kommenterer anonymt. Eller hva, tough guy?

   Slett