mandag 23. mars 2015

Når kan man bruke #HTFU hashtag?

Det går inflasjon i bruk av hashtag'en #HTFU på sosiale medier. Misbruk rettere sagt. Situasjonen er ganske enkelt kommet helt ut av kontroll og hashtag'en legges til på alt fra innendørs rulleøkter til solskinnsturer!

For å sette søkelyset på problemet har jeg lagd et utkast til en poengtabell som forhåpentligvis kan bidra til mer konsekvent og riktig bruk.

Bakgrunn
Harden the Fuck Up (HTFU) er regel no 5 fra Velominati, og er også nært beslektet med regel no 9. På norsk kan det sånn ca. oversettes til "Ta deg sammen!" (copyright Alpers). 

(Merk at hashtag'en #HTFU brukes også av "fitnessutøvere"... De som spiser eggehviter og anabole steroider mens de manipulerer musklene med styrkeøvelser for å få et se "fit" ut.. Her brukes det som uttrykk på at de har harde kropper. Se helt boritfra dette - i denne diskusjonen snakker vi om syklisters bruk av #HTFU!!!)

Litt om å fryse og bekledning
I tabellen under har jeg ikke nevnt bekledning. Om du ble kald mens du trente så har det ingenting med #HTFU å gjøre. Det betyr bare at du ikke vet hvordan du skal kle deg i dårlig vær. Vurdér heller en hashtag som påpeker at du fortsatt har litt å lære (#amateurhour, #notprepared, e.l.) og søk råd hos eksperter for å unngå dette i fremtiden - som f.eks. Jon Amundsen. Når han kan sykle med bukkestyre midt på verste vinteren i ned mot -20 kalde fra Finnmark til Sør-Norge så er det ingen som kan komme og klage på at de ble kalde når det var plussgrader ute!

Poengtabell som retningslinje vedr bruk av #HTFU
Ok... Så du er ferdig trent og skal laste økten din opp på Strava og kanskje i tillegg poste et Instagram-bilde samt skryte litt på Facebook? Du vurderer å slenge på hashtagen #HTFU men er usikker på om du har gjort deg fortjent? Da regner du bare ut hvor mange HTFU-poeng du har fått i tabellen under og om du oppnår over 100 poeng kan du trygt bruke hashtag #HTFU!

Over 100 poeng så kan du trygt bruke #HTFU hashtag

Så da er det bare å putte en banan på lomma og kjøre!


10 kommentarer:

 1. https://www.strava.com/activities/264247638 #HTFU

  SvarSlett
 2. Dekker tabellen alle ulike typer scenario?
  Jeg syklet Sufferlandria Knighthood Quest i går (10 Sufferfest-økter på rappen). Det gav meg fattige 40 poeng, 60 dersom jeg tar med svette som en nedbørsform.
  Samtidig er jeg usikker på om en slik økt er #Htfu eller #idioti, eller begge deler?

  SvarSlett
  Svar
  1. Man får naturligvis null poeng for å sykle innendørs! Helt uavhengig av lengde. Sorry.

   Slett
 3. Lett å rote bort en #HTFU, https://www.strava.com/activities/270867014 scorer -890 etter å ha klaget på at jeg fryser

  SvarSlett
 4. Må tillate meg å være uenig i tabellen din. Å vinne Paris-Roubaix bør kvalifisere som HTFU-verdig. Kjapp regning vil si at dette gir omtrent 80 poeng http://www.strava.com/activities/130432764

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig. Skal legge inn en liten fotnote at om man vant Paris-Roubaix på økten kan man plusse på 1000 poeng.

   Slett
  2. Bra! For oss vanlige dødelige bør det kanskje gis poeng for % av turen som var på grov brostein f.eks.? Alt over 25% gir 50 poeng f.eks?

   Slett
 5. haha! "Ro ned! Ro ned!" Lurer på hvor mange ganger den kommer i løpet av en fellestrening.

  SvarSlett
 6. Ser sykling i -1 til +6 grader belønnes med 20 poeng (!?). Savner punkt om å komme hjem for egen maskin til tross for fungerende mobil etter delvis invalidiserende skade på rytter eller sykkel (ex: skulder ut av ledd, manglende tenner, låst boss eller knukket krankarm).

  SvarSlett