onsdag 11. september 2013

Kongen av Kongsveien: Arne Post!

Bare dager etter at Drammen CK tok kommandoen i Oslos Klatrekonge 2013 konkurransen har fjorårets klatrekonge Arne Post slått grusomt tilbake ved å sette en ny KOM på Kongsveien og knepet de nødvendige poengene til å krype forbi Morten Vaeng igjen!

Tiden Arne satte på Kongsveien i dag: 3:44! Det er en snittfart på 32km/t!


Arne danser opp Tryvann i Pizzorne Challenge 2013 ritt#2 til seier
For et par år siden husker jeg godt at jeg befant meg i en diskusjon om det i det hele tatt var mulig å sykle under 4 minutt på Kongsveien... det ble passert med god margin ifjor av Carl Fredrik Hagen (3:48) - og nå har Arne Post satt listen ytterligere opp et hakk med sin nye kanontid på bakken!

Finnes det noen av de råeste bakkeklatrerne der ute som kan konkurrere med dette da!? Vi får se!

Følg med på den fortløpende poengrankingen på den dedikerte siden til Oslos Klatrekonge 2013.

I mellomtiden roper vi bare "Kongen er død! Lenge leve Kongen!" 


5 kommentarer:

 1. En liten digresjon i forhold til bestetider etc. Men, det heter jo oslos KLATREkonge. Burde ikke da Grefsenkollen være fra bunnen, altså Skeidbanen og ikke lachmannsvei?

  Hovedårsaken til at lachmannsveidelen er såpass populær er vel i all hovedsak grunnet at tiden man bruker opp fra krysset er fint for korte intervalldrag...

  Tanker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har diskutert nøyaktig dette spørsmålet flere ganger med andre :) Ja det er riktig som du sier, og fordi det er såpass få som sykler hele strekningen fra Skeidbanen ifht hvor mange som sykler fra Lachmannsvei (ca 4x så mange registrerte tider fra Lachmannsvei - og også vesentlig flere individer ettersom mange ikke sykler opp via Skeidbanen). Jeg ønsket å velge de mest prestisjefulle klatringene sett utifra "popularitet" på Strava. Når det er sagt så er den lang nok til at man må være en god klatrer for å gjøre det bra her - det er ikke slik at man kan spurte opp over terskel! Korrelasjonen mellom syklistene som topper Grefsenkollen og Tryvann er f.eks. svært god.

   Slett
 2. Burde man ikke startet segmentene uten fart? Ser Post hadde 10 km/t høyere fart inn i Kongsveien enn Rønning eks. Der ligger vel forskjellen på de to. Mulig det blir håpløst å administrere..

  SvarSlett
  Svar
  1. Har alltid oppfordret til "flying start". Det må nesten være slik for det er umulig å kontrollere Også før Strava ble det oppfordret til fyling start i "Kongen av Kongsveien" konkurransene (kongsveien.com). Tror ikke et er en eneste bestetid i en kort bakke på Strava som ikke er satt med inngangsfart! :)

   Slett
 3. Oftedal er ny KOM! Ikke mindre enn nesten 33 km/t snitt!

  SvarSlett