søndag 22. september 2013

Strava Routes - funker greit!

For en liten stund siden lanserte Strava "Routes" til sine premium brukere som er et verktøy for å planlegge/tegne ruter direkte i Strava. Andre sammenlignbare løsninger er f.eks. Garmin Connect eller Bikeroutetoaster.com.

Jeg har testet Routes nå et par ganger og har lagt inn ruten på min Garmin 510 for så å sykle/navigere etter. Tidligere har jeg bare testet andre lignende tjenester et par ganger og har ikke det helt store referansegrunnlaget, men Routes virker å fungere helt utmerket selv om funksjonaliteten kanskje er mindre enn Bikeroutetoaster.com. Kanskje det viktigste er at man har alt på ett sted - selv sluttet jeg å bruke Garmin Connect for en god stund siden og laster økter bare rett opp på Strava, så de få gangene jeg har lyst til å planlegge en rute så er det praktisk å bare gjøre det direkte der. Selve opplastingen til Garmin-enheten er litt mer sømløs i GC, men dette er en ganske enkel sak også via Strava.

I dag testet jeg følgende rute - som var en passe ambisiøs runde i marka. 

Dagens rute
Å tegne ruten er veldig enkelt - det er bare å klikke i kartet på hvor man ønsker å sykle og Routes finner korteste sykkelvei mellom disse punktene. Det er nok best egnet for å designe ruter på asfalt, for i dag trodde jeg at den bare valgte grusveier og ble derfor litt overasket da jeg måtte spasere 4km på en ikke-sykkelbar blåsti... Forsåvidt litt imponert over at noen blåstier også er registrert som navigerbare strekninger, men det er mao ikke å anbefale å følge en rute i marka blindt uten å dobbelsjekke med et annet kart!

Selve navigeringen er garantert enklere på en enhet med kart - f.eks. Garmin Edge 800/810, men det fungerer faktisk helt ok også på min Edge 510. På kart-siden så ser man en svar strek hvor man skal sykle - og i de kryss hvor man er usikker på hvilken vei man skal velge så er det enkelt å se utifra denne hvor man skal. Den gir også lyd-alarm når man sykler bort fra ruta som er veldig praktisk! I dag hadde jeg ingen problemer med å følge ruten hele veien - og det inkluderte en ganske langt parti jeg ikke har syklet før.

Navigering etter en svart strek...
Jeg er stort sett for utålmodig selv til å planlegge egne ruter. Det mest vanlige er at jeg bestemmer hvor jeg skal først når jeg sitter på sykkelen! ;-) Men for mitt formål så fungerer Strava Routes helt ok - og kan anbefales for de som ser etter en enkel måte å tegne ruter og legge de inn på sin enhet.

Vurderer å lage en side med en samling av ok landeveisrunder med link til Strava-rutene - så om noen har lagd noen fine runder legg en kommentar! ;-)

1 kommentar:

 1. Har fungert kanon for meg også.
  Jeg brukte denne for å planlegge denne turen : http://www.strava.com/activities/82307982
  Syklet ikke feil en eneste gang, selv om det var mange steder jeg ikke hadde syklet før.
  Eneste problemet var at jeg gikk tom for batteri, men det må jeg vel kanskje ta skylda for selv.
  Veldig praktisk at man også får opp hvor langt det er igjen.
  Har brukt bikeroutetoaster før. Den fungerer også bra, men synes Strava sin er mye enklere.
  Eneste problemet med Strava sin, er at det kan være litt trøblete å tvinge den til å ta en vei som du mener er best, hvis Strava mener at det finnes en annen bedre vei

  SvarSlett