lørdag 24. mars 2012

10x Tryvann!

Oppdatering: Jeg gjennomførte på høsten prosjektet Tryvann TiTusen som satte denne økten beskrevet her litt i skyggen :-)

Endelig ferdig med det! I dag syklet jeg Gressbanen til Tryvann ti ganger på rad - og jeg kunne ikke fått bedre forhold. En fantastisk vårdag med super utsikt over Oslo som gjorde økta til en flott tur. Her kan man spare masse penger på å dra på dyre ferier i Alpene - høydemeterne finnes i Oslo også! ;-)

Interessent løypeprofil...

Til meg å være startet jeg veldig forsiktig, men det viste seg å være ganske lurt. Det gikk ikke fort, men jeg holdt jevn fart og totaltid fra Gressbanen-Gressbanen ble da ca 5:27 for alle ti (opp&ned ca 32.5min i snitt) og dermed litt raskere enn jeg hadde regnet med på forhånd. Det hadde forresten ikke gjort noe om jeg hadde hatt kompaktkrank på de to siste dragene...

Startet kl 07:25 fra Gressbanen og det var jeg ganske glad for senere på dagen - det er en ganske trafikert vei - og jeg fikk flere veldig fredelige timer på formiddagen. Hyggelig å se så mange syklister ute i dag!

Økten på Strava er her.

Kjæresten var (som vanlig) god support og jeg fikk en pit-stop litt over halvveis. Hun knipset også et par bilder som jeg legger ved:.

Går for 10!

10 kommentarer:

 1. Var litt fristet til å hukke av "har det rabla for dæ!??" på denne.

  Jeg syntes jeg var ekstrem den gangen jeg tok to drag og nesten snudde og tok et tredje. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal innrømme at jeg lurte på det samme mot slutten da det begynte å bli skikkelig tungt! ;)

   Slett
 2. Knallbra gjennomført! Hadde det ikke vært for en barnebursdag i dag, var jeg fristet til å følge oppfordringen din om å bli med. Si i fra om det blir gjentagelse senere i sesongen

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Skal si ifra om jeg planlegger en gjentagelse - alltid hyggelig med selskap.

   Slett
 3. Bra jobba! Tenker å gjøre det samme i Grefsenkollen... Blir ikke tur til Alpene i år.

  SvarSlett
 4. Din skyld at jeg kjørte denne økta i dag :) Rapport fra "turen": http://www.jenspeter.no/10x-tryvann/

  SvarSlett
 5. Ser på Jens Peter sin blogg at du sier du fikk voldsomt formløft noen dager etterpå. Hvor mange dager etterpå og hvor lenge varte formløftet? Var det rett opp og rett ned?

  Ville du feks. kjørt samme økta en uke før et viktig ritt med en del klatring?

  SvarSlett
  Svar
  1. Generelt kan jeg si at de gangene jeg har hatt størst form-økning på kort tid er etter en uke med mye volum. F.eks. sykkelferie i Alpene med 5-6t sykling om dagen i en uke: 4-5 dager hvile i etterkant så er det svært stor formøkning.

   Den uken jeg kjørte 10xTryvann så hadde jeg 2-3 andre økter de påfølgende dagene som også var ganske tøffe før jeg hadde 3-4 rolige dager, og da merket jeg stor formøkning.

   Om man ønsker et "løft" før et ritt så tror jeg det kommer litt ann på hvor man er form-messig om dette er lurt eller ikke: Om man har en del å gå på iforhold til å finne sinn "topp" så tror jeg det kan være lurt å vurdere å trøkke inn noen dager med mye hardkjør, men passe på å ha tid til å restituere seg skikkelig. Derimot om man er nærme sin toppform tror jeg det kan være smartere å "spisse" formen ved å kjøre kortere økter, men med desto høyere intensitet - f.eks. bakkedrag. Her vil jeg anbefale å variere dragene for å få litt allsidighet - kjør f.eks. trappetrinnsdrag (1min,2min,3min etc) eller kjør noen lang drag 2x10/15min samt noen korte 4x2min e.l.

   martin

   Slett
  2. Nyttig info! Jeg skal sykle en del svetsiske bakker til høsten (www.alpenbrevet.ch), og skal prøve å få til en lignende oppladning først. Kommer vel ikke til å vite så mye mer om formtopp da heller (er kanskje alltid på topp?), men verdt et forsøk.

   Slett
  3. alpenbrevet.ch ser bra ut :-) Har ikke syklet mye i Sveits - med unntak av start i Geneve dag jeg syklet Geneve til Nice for noen år siden. Blir sikkert superbra.

   Ellers så sitter jeg nå og funderer på neste høydemeterprosjekt.. litt usikker på om det er mulig å sykle 10000hm på én dag, men kanskje "Project Mount Everest" med 8850hm burde være mulig. Vet ikke, men det er bare en måte å finne ut på! ;-)

   Slett