onsdag 27. august 2014

Strava lanserer ny compare-funksjon (Raceshape)

Strava har endelig fått integrert funksjonene fra Raceshape som mange brukere har ventet lenge på. Bakgrunnen her er at Strava tidligere hadde sin egen "sammenligningsfunksjonalitet" (altså muligheten til å sammenligne tiden sin grafisk med andre ryttere på et segment) men fjernet denne da de ansatte mannen bak Raceshape (som gjorde dette på en mer elegant måte). Og etter halvannet år så har de endelig fått all funksjonaliteten på plass som en del av Strava - og det ser utrolig bra ut!

NB merk at dette er for premium brukere.

Når man ser på et segment i listen over alle segmenter man har syklet på en tur så kan man nå klikke på "compare" og da kommer man til et nytt skjermbilde hvor man kan velge hvilke syklister man vil sammenligne sin egen tid med - eller så kan man velge å sammenligne sine egne tider.

Dette kan være en utrolig nyttig funksjonalitet om man f.eks. ønsker å analysere hvor i løypa det var man tapte tid mot andre (f.eks. se seg selg mot en kompis i Birken!?). Også veldig nyttig å kunne studere sin egen tid på et gitt segment i forhold til hva man syklet på ifjor - f.eks. kan man se sine egne tider på et ritt som Øyeren Rundt de siste tre årene og se hvor i løypa man syklet raskere/saktere. Vil tror at dette kan være særdeles nyttig bl.a. for de som sykler temporitt.

Her er et eksempel - her har jeg grafet min egen pers opp til Tryvann mot Arne Post som har KOM. Begge tidene var i Pizzorne Challenge rittet for noen uker siden - og som man ser så hang jeg på helt til Holmenkollen Kapell før jeg gikk på en supersmell og tapte nesten to minutt herifra og inn!... Ouch! :-)

Hoff vs Post opp Tryvann

Fantastisk artig og nyttig funksjonalitet!4 kommentarer:

 1. Ja man kan velge ryttere fra forskjellige tidsintervaller. Det er today, this week, this month og this year. Man kan også velge fra alder/vekt kategorisering også.

  Ja flyby er ganske kul :) Jeg synes også KOM kartet er ganske morsomt: http://labs.strava.com/kom-map/

  SvarSlett
 2. Ser fra http://labs.strava.com/kom-map/#70857/ride/3/-26.91023/20.32850 at jeg sykler alt for lite på østkanten ;-)

  SvarSlett
 3. En fin ting med flyby for ritt er at den er synkron i tid mellom øktene. Det er fint for man kommer jo stort sett på forskjellig tidspunkt inn i segmentene. Raceshape starter jo alle tidene satt i segmentet helt likt, men da ser man jo ikke egentlig hvordan det kjøres i "real time" hvis det er en fellesstart (f.eks Pizzorne). En liten detalj, men viktig (hvis man vil se hvor lenge man f.eks faktisk lå i front)! :-P

  Se der, ja - jeg sykler også for mye på Vestkanten! Begge KOMene mine i Oslo/omegn er i Oslo vest :-P

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt poeng med at flyby funksjonen er basert på klokketiden.

   Du kunne jo hatt hundrevis av kom'er om du trente på litt forskjellige plasser! ;-)

   Slett