onsdag 27. august 2014

Strava lanserer ny compare-funksjon (Raceshape)

Strava har endelig fått integrert funksjonene fra Raceshape som mange brukere har ventet lenge på. Bakgrunnen her er at Strava tidligere hadde sin egen "sammenligningsfunksjonalitet" (altså muligheten til å sammenligne tiden sin grafisk med andre ryttere på et segment) men fjernet denne da de ansatte mannen bak Raceshape (som gjorde dette på en mer elegant måte). Og etter halvannet år så har de endelig fått all funksjonaliteten på plass som en del av Strava - og det ser utrolig bra ut!

NB merk at dette er for premium brukere.

Når man ser på et segment i listen over alle segmenter man har syklet på en tur så kan man nå klikke på "compare" og da kommer man til et nytt skjermbilde hvor man kan velge hvilke syklister man vil sammenligne sin egen tid med - eller så kan man velge å sammenligne sine egne tider.

Dette kan være en utrolig nyttig funksjonalitet om man f.eks. ønsker å analysere hvor i løypa det var man tapte tid mot andre (f.eks. se seg selg mot en kompis i Birken!?). Også veldig nyttig å kunne studere sin egen tid på et gitt segment i forhold til hva man syklet på ifjor - f.eks. kan man se sine egne tider på et ritt som Øyeren Rundt de siste tre årene og se hvor i løypa man syklet raskere/saktere. Vil tror at dette kan være særdeles nyttig bl.a. for de som sykler temporitt.

Her er et eksempel - her har jeg grafet min egen pers opp til Tryvann mot Arne Post som har KOM. Begge tidene var i Pizzorne Challenge rittet for noen uker siden - og som man ser så hang jeg på helt til Holmenkollen Kapell før jeg gikk på en supersmell og tapte nesten to minutt herifra og inn!... Ouch! :-)

Hoff vs Post opp Tryvann

Fantastisk artig og nyttig funksjonalitet!5 kommentarer:

 1. Jeg så dette i går da jeg var innom Raceshape-siden - og samtidig så den nye funksjonen på Strava på segmentsiden. Jeg har ikke Premium-medlemskap selv, men det ser jo ut til at jeg må støtte Strava med noen kroner for å fortsatt ha tilgang til denne funksjonen som er veldig nyttig for å sammenligne tider!

  Har du fremdeles mulighet til å fritt velge mellom tider fra både "today", "this week", "this year" og "all dates"? Eller kan man bare sammenligne tider fra samme tidsintervall? At du kan sammenligne mellom egne tider er et veldig stort pluss! Synes forresten grensen med 5 tider er litt lav, men det blir kanskje mye "støy" når man sammenligner flere tider enn det, men for ritt så kan det jo være ønskelig å sammenligne "hele feltet" :-)

  Vi uten Strava-premium kan forresten bare sammenligne vår egen topptid mot segmentes KOM.

  PS: har forresten fått litt øynene opp for http://labs.strava.com/flyby/ - litt "storebror ser deg" (som Sykkel-Erik sier det) - men gøy å leke med for å se hvem man treffer på sine turer i etterkant

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja man kan velge ryttere fra forskjellige tidsintervaller. Det er today, this week, this month og this year. Man kan også velge fra alder/vekt kategorisering også.

   Ja flyby er ganske kul :) Jeg synes også KOM kartet er ganske morsomt: http://labs.strava.com/kom-map/

   Slett
  2. Ser fra http://labs.strava.com/kom-map/#70857/ride/3/-26.91023/20.32850 at jeg sykler alt for lite på østkanten ;-)

   Slett
 2. En fin ting med flyby for ritt er at den er synkron i tid mellom øktene. Det er fint for man kommer jo stort sett på forskjellig tidspunkt inn i segmentene. Raceshape starter jo alle tidene satt i segmentet helt likt, men da ser man jo ikke egentlig hvordan det kjøres i "real time" hvis det er en fellesstart (f.eks Pizzorne). En liten detalj, men viktig (hvis man vil se hvor lenge man f.eks faktisk lå i front)! :-P

  Se der, ja - jeg sykler også for mye på Vestkanten! Begge KOMene mine i Oslo/omegn er i Oslo vest :-P

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt poeng med at flyby funksjonen er basert på klokketiden.

   Du kunne jo hatt hundrevis av kom'er om du trente på litt forskjellige plasser! ;-)

   Slett