mandag 4. august 2014

Man må være der når bruddet går!...

Ferien er over og høstsesongen har offisielt startet. Det betyr noen diverse fellesstartritt og Birken før vintersykligen starter igjen. Min tid på å rusle rundt med mini (våken til sovende) i barnevogn og knipse foto av dyr rundt hytta (for de spesielt interesserte har jeg et flickr album med disse bildene...) er forbi og for å markere dette ble meg med på Nordisk Master fellesstart i Sandefjord på veien hjem fra Sørlandet til hovedstaden.

Løypen, og hele arrangementet forøvrig, var nesten identisk som fjorårets Master-NM hvor jeg var med i en velt og måtte bryte rittet, så dette kunne kanskje bli et mer hyggelig gjensyn med denne 31km-runden som vi skulle sykle fire ganger (tot ca 124km). Det var første gang jeg har syklet et nordisk mesterskap og var usikker på i hvilken grad noen av nasjonene (primært nordmenn/svensker) hadde noen strategi eller hovedrytter som skulle kjøres for - men, jeg var uansett ikke med på noen av disse planene og kunne gjøre som jeg ville. Med min vanlige utålmodighet for litt action var jeg derfor raskt fremme og forsøkte å få igang et brudd - og et par ganger så det ut til at det ville lykkes. Å komme med i et godt brudd er dessverre en vitenskap jeg ikke har mestret, og kanskje aldri vil heller..., og jeg var nok for aktiv for tidlig. Når 4-5 mann rykker til i runde to rett etter at jeg og et par andre har blitt syklet inn så er jeg ikke klar for å støte meg frem sammen med de og i dette  øyeblikket ble faktisk hele rittet avgjort.

Sjelden har jeg sett et hovedfelt "kollapse" slik det gjorde etter dette. Det var nesten som alle skjønte at favorittene til å vinne satt i bruddet og da var det ikke noe vits å forsøke å kjøre de inn. I løpet av hele resten av løpet var det vel knapt et eneste reelt forsøk på å få til litt samordnet kjøring i feltet, og da det ble kjørt litt i siste runde var det alt for sent... I det hele tatt et svært frustrerende ritt da jeg følte meg skikkelig pigg og håpte på en bra plassering. Spurten i hovedfeltet gikk sånn helt ok - vill posisjonering i svingene før mål som jeg ikke var villig til å satse livet på, men fikk avansert noen plasser på oppløpet og tok til takke med en tolvte plass. Samtlige resultater fra arrangementet finnes her.

Spurten i hovedfeltet. Vill kamp om 6te plass! Foto fra arrangøren sykkelfestival.no.

Uansett så var det gøy å være med - både NM og Nordisk er jo vesentlig mer "høytidelig" arrangement enn de fleste turritt - særlig pga medaljeseremoni med nasjonalsang! Hadde jo vært stas en dag å stå på den pallen! Ny sjanse til neste år! :-)


Alltid gøy iallefall! Lets go home!

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: