torsdag 7. august 2014

Årets viktigste milepæl!

Den viktigste målsetningen min hvert år de siste årene har vært å se progresjon i forhold til fjoråret. Å "bli i bedre form enn i fjor" har vært hovedambisjonen - og har nå klart dette siden 2008.

Å forstå om man har blitt raskere enn fjoråret skjønner man stort sett ved å se på tider i ritt og på trening, men som en bekreftelse har jeg de siste fire årene kjørt Steinshøgda som testbakke.

I går syklet jeg opp bakken til ny personlig rekord og kan dermed huke av også for 2014 at jeg har klart min hovedmålsetning for sesongen! Digg! :-)

Dagen i forveien (tirsdag) skulle jeg ut på en rolig runde men dro til på vei opp Steinshøgda uten å egentlig registrere hva tiden var og ble ganske overasket da jeg la inn økten etterpå og så at jeg syklet på 4:01 - bare to sekund bak min PR!... Så da måtte jeg ut igjen dagen etterpå (i går onsdag) og gjøre et skikkelig forsøk... Klokket inn på 3:54 med ikke-optimale vindforhold og klarte også å gradvis øke farten mot slutten av bakken uten å "gå tom". Litt bonus at dette ble en delt KOM med Nordhaug - selv om han (og ganske mange andre..) naturligvis har en bedre tid inne om han gidder.

Tider og snittfart opp Steinshøgda 2011-2014. Og estimat for 2015!

De siste årene har det å bli i bedre form enn fjoråret vært gradvis vanskeligere og krevd stadig økte treningsvolumer, så det begynner å bli et spørsmål om hvor lenge det er mulig å fortsette trenden?... Når det er sagt så tror jeg fortsatt det er litt forbedringspotensial (bl.a. ved å gå ned i vekt) som gjør at jeg kommer til å forsøke å forbedre meg også til neste år (2015)!

Det høres nok litt kjedelig ut å ha dette som en hovedmålsetning og det hadde kanskje vært mer spennende med en målsetning om f.eks. å bli topp-3 i klassen i master-NM eller noe slikt... Men for min egen del har dette fungert bra - jeg fokuserer på generell fremgang igjennom bedre trening og livsstil, så får rittresultater heller komme som en bonus. Jeg er fortsatt primært med på en rekke ritt fordi jeg synes det er gøy og ikke fordi jeg har ambisjon om å plassere høyt. Det spørs faktisk om jeg hadde synes det var like morsomt om jeg følte meg "forpliktet" til å måtte få en bra plassering hver gang!

Med denne milepælen unnagjort ser jeg fremover mot en skikkelig fin høstsesong. Høsten er på mange måter den flotteste tiden å sykle på - man er litt mer avslappet ettersom man ikke trenger å bekymre seg for å måtte "bygge opp formen" lengre og kan bli på noen ritt uten å måtte planlegge/stresse for mye i forkant! Kanskje det blir litt sykketurer i marka også etterhvert! :-)


3 kommentarer:

 1. Imponerende tid. Segment Report som er tilgjenglig med på http://www.jonathanokeeffe.com/strava/annualSummary.php er også måte å sjekke utvikling (evt. stagnasjon) per segment. Listen er sortert etter de segmentene du har syklet flest ganger. Jeg regner med at Steinshøgda kommer høyt på din liste. God sykling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset. Trodde han Keeffe hadde lagt ned sine sider etter api-endringene. Kult å se at denne fortsatt funker - utrolig mye fine data her. Har vel ca 300 drag opp Steinshøgda nå! ;-)

   Slett
 2. Det har jo litt og si at strekningen er nyasfaltert og det vil gi deg en fordel :-)

  SvarSlett