onsdag 3. oktober 2012

B-8: Flott langtur i Nordmarka!

I går kveld var jeg med på Børsens 8-timer: En ca 8-timers sykkeltur i Nordmarka som Børsen har arrangert hver høst de siste fire årene. Starten gikk fra Oslo Børs kl 16:00 med meg som førstereisgutt.

I innkallingen hadde Børsen skrevet
"Sørg for å være selvberget med lys og annet. Det kan være greit å kunne komme seg til sivilisasjonen på egenhånd ".
Heldigvis husket jeg på dette da jeg rasket sammen utstyret mitt før jeg dro hjemmeifra... Man skulle kanskje tro at det ikke er mulig å "miste" en gruppe på 15 andre høylytte terrengsyklister utstyrt med et arsenal av reflekser og lys i høstskumringen... men det klarte jeg altså. Ikke fordi jeg var for treg, men fordi jeg hadde kjørt litt for langt foran de andre og da jeg snudde for å møte de hadde de tatt av ved et kryss (det viste seg senere at de ventet på meg 500m unna krysset istedenfor i krysset...). Etter å ha syklet frem og tilbake i nærmere en halvtime kunne jeg konstatere at jeg var forlatt.

På dette tidspunktet var jeg 65km hjemmefra uten mobiltelefon (nesten helt oppe til høyre på løypeprofilen under) og fant ut at jeg fikk bare komme meg til nærmeste tettsted og sykle på asfalt slik at jeg kunne klare å finne veien hjem igjen. Tettstedet jeg kom til var Lunner og da jeg spurte en eldre dame om veien til Jevnkaker svarte hun "Skal du helt til Jevnaker!? I kveld!?"... "Jupp - jeg skal helt til Jevnaker". Så sendte hun meg avgårde i riktig retning!


Turen hjem forløp veldig greit - og takket være at jeg holdt varmen, hadde nok å spise og drikke, og bra belysning fra min Inton T6 sykkellykt så ble det faktisk en flott tur av det. Stoppet også på en bensinstasjon for bolle og sjokomelk! Den beste opplevelsen på hjemturen var klatringen opp til Kleivstua fra Sundvollen - der skrudde jeg av sykkellykta slik at jeg kunne nyte den fine utsikten over Tyrifjorden og Steinsfjorden, som var omkranset av huslys. Diger fullmåne var det også, selv om den hang så lavt at den ikke ga mye lys.

Kort oppsummert så ble det en super kveld i Nordmarka til tross for litt navigasjonsutfordringer! ;-) Jeg tok en del bilder og video med Gopro kameraet - jeg skal legge ut noe film ila noen dager, men her er et utvalg bilder fra turen som gir et lite inntrykk av stemningen:

Klar til avreise fra Børsen - 9 mann til ble med fra Maridalen en halvtime senere
På vei forbi Hakkloa
Vi er i brudd! Kjør på Rapha-boy!
Fyller vannflaskene ved vannet Gjerdingen
Ved Gjerdingen er man virkelig midt i Nordmarka!
De andre stakk... hvor i svarte er jeg?... :-/
Siste sollyset... alene på vei mot Jevnaker
"Utsikten" de siste timene

2 kommentarer:

  1. Vil herved gratulere Puffe med årets misforståelse! De fjorten rytterne som sto i krysset og ventet på Martin, ble da de oppdaget at de ikke sto i krysset, enige om å juge om hva som hadde skjedd.

    SvarSlett
  2. Fy F. Og dette er en gjeng jeg kaller "sykkelkompiser"!... ;-)

    Heldigvis så var min irritasjon over dette borte før jeg våknet neste morgen - so no problem! :-)

    SvarSlett