onsdag 12. september 2012

Lance Armstrong vs Troy Davis

Si for eksempel at ni uavhengige personer vitner mot en morder og forteller i retten at de så ham begå handlingen.

Omtrent slik er vitneutsagnene i Lance Armstrong saken - bare at her så kjente de også gjerningsmannen personlig og han innrømmet til vennene hans etter handlingen at han var "skyldig". Vitnene, som enten så Lance ta ulovlige medikamenter eller har blitt fortalt av Lance hvordan han tok de, inkluderer tidligere lagkamerater, en eks-kone og en eks-forlovede. I tillegg finnes det tilleggsbevis utover vitnene - som bl.a. inkluderer den positive EPO prøven (avdekket i sin tid av L'Equippe) og indisier på bruk av Testosteron og blodoverføringer. For de som har god tid kan den fulle liste av samtlige bevis mot Lance leses i denne artikkelen hos cyclingnews.com. Ellers så kan man vente til USADA slipper alt bevismaterialet sitt - noe de har bekreftet at de vil gjøre på et tidspunkt.

Konkurrenter på "like vilkår"...
Til sammenligning så har det amerikanske rettvesenet dømt forbrytere til døden basert på vitneutsagn - bl.a. skjedde dette for Troy Davis i fjor (og som riktignok skapte svært mye debatt rundt vitneutsagn og dødsstraff) uten noen tilleggsbevis. Til tross for bevisbyrden mot Lance så unngår han noen direkte straff utover å bli fratatt titlene sine og få en fremtidig livsvarig utestengelse. Vi lever i en urettferdig verden når det har vært såpass vanskelig å få aksept for bevisbyrden mot Lance Armstrong mens man samtidig dømmer en mann til døden med langt svakere beviser.

Terskelen for å tro på bevisene mot den rike idrettshelten som støtter kreftsaken er iallefall vesentlig høyere enn å tro på bevisene mot den fattige og ukjente "drapsmannen".

Henrettet i 2011 på basis av ni vitneutsagn.

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: