onsdag 19. september 2012

En sykkelfilm du må se!

Det finnes ikke mange gode "sykkelfilmer", men en som jeg så i sommer og som er definitivt en må-se film for alle overivrige sykkelmosjonister er The Flying Scotsman. Dette er den sanne historien om syklisten Graeme Obree, som bygde sin egen sykkel som bl.a. inkluderte kulelagre fra vaskemaskinen hans, og som satte én-times verdensrekorden på bane i 1993 og 1994. Han ble også verdensmester på bane individual pursuit (hva heter det på norsk?) i 1993 og 1995.

Graeme Obree på sykkelen "Old Faithful"
Historien om Graime Obree er fascinerende - mye grunnet hans personlighet, men også fordi han hadde noen svært forutseende tanker om viktigheten av aerodynamikk.

I tillegg til filmen så anbefaler jeg å lese Wikipedia-artikkelen om han, og også se dokumentaren som finnes på youtube. Her er første del av dokumentaren - de påfølgende delene er lette å finne fra denne:
Enjoy!

4 kommentarer:

 1. Hvis du øsnsker ytterligere info om Graeme Obree, så har den Velo Club Don Logan podcasten en egen Obree-episode. Tror det er episode 9.

  SvarSlett
  Svar
  1. ok kult. skal høre på den også - fant den her: http://veloclubdonlogan.co.uk/2011/02/16/vcdl-episode-9-%E2%80%93-obree/

   bra tips - takk.

   Slett
 2. Er ikke "Idividual pursuit" det samme som "Individuelt forfølgelsesritt".

  SvarSlett