mandag 30. november 2015

Bytt din slitte kassett.. med Pedros!

Om du sitter og lurer på hva du skal ønske deg til jul - som ikke totalt tømmer bankkontoen til dine nærmeste (du vil uansett ikke at de skal vite hvor mye det meste av sykkelutstyr egentlig koster... ) - så har jeg et tips.

Denne:

Pedros kassettavdrager...
"Hva i svarte er det?", tenker du kanskje nå. Og svaret er at dette er et genialt alternativ til den håpløse gamle kjedepisken, som er det mest vanlige verktøyet som brukes til å holde kassetten fast når man skal få skrudd av låseringen ytterst på kassetten.

(Et lite apropos her, og det er at om du har en litt eldre kjedepisk så vær obs på at de ikke nødvendigvis passer på moderne 10- og 11-delte kassetter, fordi de, i likhet med eldre kjeder, er rett og slett for tykke til å passe skikkelig. Dette vet jeg av erfaring, for jeg sleit med å få min eldre kjedepisk til å passe når jeg oppgraderte til 11-delt, og tok litt tid før jeg skjønte dette... EDIT: Fått innspill - se kommentarfeltet - at selv gamle kjedepisker sannsynligvis fortsatt kan passe på det minste tannhjulet - verdt å prøve før du kaster den!)

Du klemmer bare fast på kassetten. Den lille skruen som ses på enden (i hånda) av verktøyet på bilde over brukes til å stille inn bredden på tanga.

klem fast

Så må man ha avdragerverktøyet (shimano her) til låseringen ytterst på kassetten:


Finn fram låseringavdrageren

Og da er det bare å løsne den, mens man gir motstand med Pedros-verktøyet.

Skru av låseringen

Og voila! Låseringen løsnes, og man kan trekke av kassetten.

Jeg kjøpte min på Bikeshop - antar den finnes andre steder også. God jul!

(Et lite apropos til... Når du skal skru på kassetten igjen så ALLTID bruk verktøyet, denne eller tradisjonell kjedepisk, til å gi motstand. Om ikke, særlig på dyrere aluminiumsboss, så risikerer du å alvorlig ødelegge bosset. EDIT: Se kommentarfeltet med innspill her også.)

2 kommentarer:

  1. Hmm, kan ikke se noen kommentarer her?

    SvarSlett
    Svar
    1. det er et Facebook-kommentarfelt - tror kanskje du må være logget inn på Facebook for å se det. mulig det heller ikke støttes på alle mobile browsere. Men det er en med mer sykkelmekanisk kompetanse som har kommentert at det ikke er mulig å ødelegget bosset med bare å skru til hardt for hånd når man strammer! :) Jeg er ikke 100% bevist.

      Slett