lørdag 5. desember 2015

Mere Café du Cycliste!

I vår kjøpte jeg et par plagg fra Café du Cycliste fra bikeshop og skrev bl.a. om Heidi jakken. Denne jakken er fortsatt den jeg bruker stort sett hver eneste dag på pendlerruten min t/r jobb, og regulerer i forhold til ute-temperaturen med å endre hvilke lag som er under. En av favorittene mine under er en super med vindtett front. Liker å heller ha varmere lag under enn å begynne med vester, eller tykkere jakker.

De siste par månedene har jeg nå testet enda en jakke (denne gang direkte fra Café du Cyclist i Frankike). Igjen med et kvinnelig navn... lurer på hvor de får disse navnene fra?.. Kanskje det er lokale skjønnheter i Sør Frankrike som har fått sykkelplagg oppkalt etter seg?... Uansett så heter denne jakken Regine og er en regn/høstjakke i et slags elastisk polyester.

Kjører på med min nye sykkelvenninne Regine
Café du Cyclist, sammen med enkelte andre merker som har dukket opp den siste tiden, er definitivt i det dyrere sjiktet hva gjelder sykkelklær. Veil pris på denne er 2499kr her hjemme - og plasserer seg godt oppe i premium-segmentet. Når det er sagt så er det også merkbart gjennomgående høy kvalitet og ikke minst at klærne ser skikkelig bra ut! Er man forfengelig nok så er det verdt det!

Store luftelommer på sidene
Det som er unikt med denne er materialet. Det er vanntett elastisk polyester som i tillegg til å beskytte godt mot regn er veldig isolerende. Jeg har testet i ned mot null grader med da kun en kortermet super i ull, riktignok i ganske høy intensitet, og det har vært veldig behagelig. Ulempen med slikt materiale er at det ikke slipper fuktighet ut særlig godt og kan bli litt klamt. Derfor har man to store luftelommer på hver side. Sånn sett så er ikke dette en racing-jakke - der er type Gabba-jakker bedre, som lufter mer, men er da heller ikke like vanntette. Regine er en høst/vår-jakke (til dels også på vinteren) til tur og trening når pri er å se bra ut og man vil unngå å bli våt om det skulle komme en skur!

Fasongen reflekterer også dette - denne sitter ikke supertight, men er litt løsere/ledigere i snittet. Da med god plass i de tre baklommene til diverse småeffekter - deriblant bankkort og penger, for man må jo naturligvis forsøke å få til en kaffestopp i denne flotte jakka!

Baklommer med hull nederst for at vannet skal renne ut igjen
Alt-i-alt en flott regn/høst jakke plassert godt oppe i prissjiktet, men til gjengjeld leverer en
tilsvarende premium kvalitetsfølelse. Fått bekreftet igjen at Café du Cycliste leverer høy kvalitet - og er definitivt et interessent alternativ til Rapha i dette segmentet.

Se! Jeg blir ikke våt av duskregnet!!

Ellers tok jeg også med en "Belgium Winter Cap" som jeg bruker daglig nå. Denne er helt genial som en vinterlue til å ha under hjelmen! På vinteren har man stort sett alltid enten lav sol i øynene, motgående biler som blender, eller regnsprut... og da er det ganske praktisk å ha en underlue med caps. Denne er varm nok i ned til noen minusgrader, og har en brem som tåler å bli vasket sammen med øvrig sykkelklær (i motsetning til vanlige sykkelcapser...)! Denne anbefales!

Mini er modell og demonstrerer Belgium Winter Cap fra Café du Cycliste!

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: