lørdag 19. desember 2015

ANT+ data rett på Strava app'en!

Den siste oppdateringen av Strava app'en på Android (11 dec) har implementert støtte for Ant+ enheter! Dette betyr at om man har en telefon som støtter Ant+ (som Samsung og Sony stort sett gjør på alle modellene sine) så kan man registrere data fra pulsmåler og wattmåler rett inn på telefonen!

Jeg har testet litt og dette fungerer helt utmerket - også med watt og tråkkfrekvens! Jeg bruker et Garmin pulsbelte, Stages krankarm wattmåler (som også måler tråkkfrekvens), og min telefon Sony Xperia Z5 støtter Ant+.

Det eneste problemet er når telefonen er på baklomma så blir signalet fra wattmåleren litt for svakt og jeg mister en del wattdata - men dette er nok ikke en feil med telefonen eller app'en, for det har jeg også erfart når jeg har logget med Garmin Edge 520 på baklomma. Om jeg hadde hatt telefonen på styret så hadde det sannsynligvis ikke vært noe problem.

Så om telefonen din har støtte for Ant+ så er det utrolig enkelt å koble til sensorene via Strava-appen!'

Etter at man velger "record a ride" så velger man undermenyen "Sensors":

Velge "Sonsors"
Og da finner app'en/telefonen de sensorene som er i nærheten. Som man ser her så kommer Stages wattmåler opp med to ulike, hvorav en har watt og en har tråkkfrekvens.

Velge de sensorene som er i nærheten.

Når man da starter å logge så får man da dataene også fra de sensorene som er oppkoblet rett på hovedskjermen. Her f.eks. har jeg tilkoblet puls:

Hovedskjermen legger til data fra sensorer ettersom de blir koblet opp

Dette er faktisk en funksjon jeg har ventet på i et par år. Litt rart egentlig at Strava har hatt støtte for Bluetooth pulsbelte i flere år, men ikke støttet ant+ selv om flere store telefonprodusenter har dette i telefonene sine. Men nå er det her og det ser ut som det fungerer veldig bra!

Som nevnt mister jeg litt wattdata når telefonen er på baklomma. Ganske lett å se når jeg zoom'er inn på dataene. Som f.eks. her hvor man ser at power og tråkkfrekvens er i en del perioder på 0.

Data med "hull"...

Om man kanskje skal tur/retur jobb og vil ha en enkel måte å logge økten på, og samtidig inkludere iallfall puls, så vil jeg tippe at svært mange kommer til å begynne å bare bruke mobiltelefonen. Veldig enkel og praktisk måte å logge de mindre viktige øktene og få det rett ut på Strava på en enkel måte! :)

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Jeg ville bare legge igjen en liten kommentar til deg her å takk for mye fint lesestoff i året som har gått. Jeg er selv blogger og blogger om sykling og trening :-)
  Ha r vært spennende å følge deg.

  Ønsker deg og dine en riktig god jul og et enda bedre blogge år i 2016 :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. God jul til deg også :) Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Slett
 2. Hei!
  Godt lesestoff for meg, før Nordkapp-Lindesnes til sommeren. Kan du svare meg på om man kan overføre alle strava-turene til garmin connect? Har en forerunner 310xt som ikke har mulighet til å lagre mer enn 20 timer trening....

  Mvh

  Kai Håkon Mehl ( blygen.simplesite.com )

  SvarSlett