torsdag 26. november 2015

På tide å planlegge drømmeferien i 2016!

Det er ikke så ofte det lanseres en norsk bok om sykkelfjell - og for de som ikke enda har kjøpt Drømmenes Fjell så finnes den fortsatt i butikken (og mange steder på nett). Kan jo også være en fin gave å ønske seg til jul!

Drømmenes Fjell

Dette er naturligvis en obligatorisk bok å ha liggende lett tilgjengelig slik at den enkelt kan dras frem ved middagsbordet når diskusjonen hårnålsvinger seg igjennom sykkelrelaterte tema, og f.eks. kommer inn på Col d'Izoard. "Hva var nå høyden på Izoard igjen?"... Da blar man raskt frem til side 158 og konstaterer at den er på hele 2360moh, og mens man klirrer rødvinsglassene sammen blir man enige om at Col d'Izoard ikke kan forbli usyklet i 2016! Der skal vi til sommeren!

Den svingen tar vi til sommeren!
For hva skal man ellers bruke vinteren til enn (ved siden av å forsøke å ikke gå opp mer enn 5kg) å planlegge drømmeferien i 2016?

Om du er en av de som enda ikke har syklet fjell i Sør-Europa - og kanskje særlig i Frankrike, Spania, Italia - så er det et obligatorisk steg i prosessen mot å bli en fult utlært overivrig sykkelmosjonist. Man kan gjøre dette "enkelt" ved f.eks. å kjøre ned til en by i Frankrike hvor det er mye fjell i umiddelbar nærhet (som Briancon) og ha det som utgangspunkt til en sykkelferie. Eller så kan man bli med på pakketurer hvor alt er planlagt og inkludert for deg - som f.eks. turene til Bergodal, noe jeg selv har vært på flere ganger! Blir jo en del dyrere, men et fantastisk bra opplegg.

Selv begynner jeg å bli ganske erfaren (eller bortskjemt) på slike turer - og det har blitt såpass mange nå at jeg har begynt å miste tellinga... tror det er 7-8 ganger jeg har vært på ca 10-dager med sykling i ulike fjell. Sist var i 2014 i Italia/Slovenia (som jeg skrev om i fjor med bildeserier 1 og 2, samt film). Jeg satt faktisk her i kveld og kikket igjennom noe av de flere timene med gopro film jeg sitter på fra denne turen, og det er igrunn hvor utrolig godt jeg husker hver eneste dag. Det er noe spesielt med naturopplevelser samtidig som man jobber hardt fysisk - det skjerper sansene såpass mye at man husker bedre! Vi syklet bl.a. Zoncolan, som jeg syklet for første gang i 2010, og da vi syklet opp i fjor husket jeg nesten hver eneste sving fra fire år tidligere!

Jeg tok og lastet opp en av råfilene som er fra et fjell som de fleste kanskje ikke har hørt om: Mangrt i Slovenia. Landets høyeste asfalterte vei går opp hit. Jeg syklet ned sammen med langrennsfantasten David, og det var et helt spektakulært fjell som kan anbefales for de som er i regionen.

Merk  starten hvor en irritert bilist stopper David med bildøren sin! ;) Eneste episoden med en bil ila hele turen!
Så da er det bare å begynne å planlegge turen til neste år! Ja, om du ikke alt har flybillettene i lomma! (Det har jeg!! Takket være samme strålende reisesjef og planlegger, Kristian Evensen, fra forrige tur(er)!)


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: