mandag 8. september 2014

Jeg dro Nedenom og Hjem

På lørdag kveld etter å ha kost meg med Norges nasjonalrett Taco og omtrent halvveis ned i den fjerde halvliteren øl, klikket jeg inn på Oslo Sykkelcup sine hjemmesider og oppdaget at rittet Nedenom og Hjem skulle gå av stabelen morgenen etterpå. Klikk-klikk-påmeldt.

Søndag morgen etter ca fire timer søvn (delvis grunnet mini på ett år) forsøkte jeg å gni den verste søvnen ut av øynene mens jeg sjekket at sykkelen var rittklar - dvs. pumpet opp dekkene og sprutet WD40 på kjedet - og kjørte bort til Ingierstrand for å sykle dette 67km rittet som går i en runde som sykles fem ganger.

Jeg har opp igjennom årene gjort noen selvstudier på sykkelform morgenen etter diverse mengder alkoholinntak og søvn, og så langt er min konklusjon at såfremt man holder seg under visse kritiske nivåer så er sykkelprestasjon helt upåvirket! Kritiske nivåer (for min del - her er det nok personlige variasjoner) er på ca fire halvlitere og ca fire timer søvn. Mao. akkurat innafor før Nedenom og Hjem, og da rittet kom i gang tilslutt etter diverse instrukser om at vi "ikke må se inn i kameraet" (her var bilde og videoproduksjon høyt på agendaen) så var plutselig kroppen helt fin. Ja sånn passe iallefall.

På rittets hjemmesider skriver arrangøren Foreningen Frikransen følgende om rittet:
"Tro det eller ei, denne løypa er laget for de som ikke er så glad i bakker."
Nåja... jeg hadde vel sagt det motsatte. Mulig ordet "ikke" er en skrivefeil. Ifjor var det Oslos Klatrekonge 2013 Kristian Oftedal som vant, og ved startstreken i år oppdaget jeg at hele seks personer som ligger blant topp-10 i årets Klatrekonge-konkurranse stod klare til å sprenge feltet opp Svartskogbakken - deriblant Arne Post, Bernt Braaen, Lars Rødsdalen, Kristian Oftedal og Even Chiodera....

Klatrekongene fra 2012 og 2013 på plass (Arne Post og Kristian Oftedal). Bilde fra filmen under.

For min egen del forløp rittet seg igrunn ganske ok - jeg hang med fjellgeitene opp Svartsskogbakken de første tre gangene - og det på vesentlig raskere tid enn i 2013, men da vi kom inn i bakken på fjerde runde måtte jeg slippe tetgruppen på seks mann avgårde. Ble da en del av en større gjeng og spurtet tilslutt inn til en 8 plass etter å ha blitt slått med en kvart hjullengde av en annen BoCer i hovedfeltet! Even Chiodera vant rittet blant tetgruppen.

Spurten i hovedfeltet. En BoC'er tar hevn fordi jeg skal bytte klubb til Sagene! ;-) Bilde fra filmen under

Etter målgang disket arrangøren opp med hamburger til alle mann! Den burde jeg naturligvis ha droppet om jeg skal ha noe sjans til å henge med opp bakkene ved en senere anledning... men den gikk ned på høykant! Nam!

I etterkant av rittet mens vi ventet på offisielle resultater så publiserte arrangøren en superproff ferdig redigert video av arrangementet før de rakk å snekre sammen resultatene. Interessent prioritering, men helt etter min smak! ;-) Her er videon:
Et morsomt ritt med god stemning i en fin løype med lite trafikk. Bynært til Oslo, så dette er nok noe jeg blir med på til neste år igjen også.


4 kommentarer:

 1. Hvorfor bruker du WD40 på kjedet? Det er vel for tynt til å ha god smøreeffekt?

  SvarSlett
  Svar
  1. I tørt vær til en halvannen times trening eller ritt så funker det like bra som noe annet, men har ikke "god smøreeffekt" som du sier. Bruker stort sett vanlig kjedeolje - har i år brukt bl.a. Morgan Blue og Pro-link. På birken brukte jeg en tykkere (husker ikke navnet i farten) olje til våte forhold - når regnte det allikevel ikke da..

   Men har alltid wd-40 liggende og tar på om jeg ikke har noe annet tilgjenglig - bruker stort sett til å rense diverse bevegelige deler på sykkelen (som bakskifteren e.l.) - det er vel en slags mellomting mellom en degreaser og en olje.

   Slett
 2. Jeg tok en runde der igår (bor i nærheten). Tung mann, tung sykkel, piggdekk, vinterkledd... Tungt :) To runder neste gang kanskje.. god trening. Dette rittet arrangeres ikke lenger? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig fin treningsrunde ja :) ikke mye trafikk heller. Nei, nedenom og hjem fikk vel ikke tilatelse av politiet til å arrangere om jeg husker riktig. Noe sånt. Dessverre

   Slett