onsdag 24. september 2014

Anbefales: Lezyne sykkelpumpe!

Har noen diverse kjøp jeg har gjort i år som jeg har vært veldig fornøyd med, og kommer til å skrive om noen av de. Her er det fjerde, og foreløbig siste, innlegget i denne min-serien: Lezyne sykkelpumpe!
.....................................................................................................................


Når jeg trener så har jeg med sykkelpumpe istedenfor patroner, og igjennom årene har jeg hatt ganske mange ulike bærbare modeller fra diverse produsenter... Det siste året har jeg blitt veldig glad i min Lezyne Road Drive pumpe som jeg kan anbefale på det sterkeste. Lezyne produserer forøvrig ganske mye annet utstyr som er veldig bra kvalitet - samt at produktene ser kule ut - bl.a. multiverktøy (som jeg også har). I Norge får man kjøpt Lezyne produkter bl.a. på G-Sport/Max.

Håndpumpene til Lezyne kommer i litt forskjellige varianter men de som jeg har prøvd er basert på samme konstruksjon hvor det er en slange inne i pumpen som skrus fast til ventilen. Den jeg bruker er den mest vanlige (tror jeg) og heter Lezyne Road Drive Medium (299,- på G-Max). Personlig synes jeg det er den definitivt beste håndpumpen jeg har eid - og det med ganske god margin. Den er såpass stor at man klarer å pumpe opp til akseptabelt trykk før solen går ned, og om man gidder kan man pumpe helt opp til ca 160psi (11 bar) (men da eksploderer kanskje dekket så det er nok ikke så lurt!).


Den finnes i kortere utgaver slik at den ikke stikker opp av baklommen, men mindre betyr mindre luft per pump, og jeg synes ikke denne er noe problem å ha bak-på lomma.'

Lezyne Road Drive Medium

Tar ut slangen inni og skrur på
NB: Og dette er viktig! Det er en del som ikke er så fornøyd med Lezynes pumper (som skal skrus på ventilen) - og dette skyldes i hovedsak at ventilen løsner når man har pumpet opp dekket/slangen og skal skru pumpen av igjen. Da kan man risikere at kjernen som sitter inni ventilen skrus ut sammen med pumpehodet og man mister all luften! Merk at dette kun gjelder ventiler med ut-skrubar kjerne (slik som continental slangen på bilde under) og om man skal ha med en slik slange som reserve så må man gjøre en av følgende: 1) Stram ventilkjernen hardt igjen med en tang eller , 2) bruk litt Loctite på ventilkjernen før den skrus inn, eller 3) Bruk gjenge-tape før man skrur inn kjernen igjen. Gjør man en av disse så vil ventilkjernen sitte såpass bra at man ikke trenger å være bekymret for at den løsner når man pumper opp slangen.Slangen har gjenger inni for å skru på ventilen
Continental-slange med utskrubar ventilkjerne 

Et alternativ er selvfølgelig bare å kjøpe slanger som ikke har ut-skrubar ventilkjerne. F.eks. Kenda slangen på bilde under har jeg brukt i år på trening, og da kan man bekymringsløst skru fast Lezyne pumpen.


Kenda slange uten ut-skrubar ventilkjerne
Så gitt at man enten har type ventil som på Kenda-slangen over eller har festet ventilkjernen godt i forkant fungerer pumpen utrolig bra. Når man skal skru av pumpen igjen er det også en liten knapp man skal trykke på et par ganger for å utligne vakumet som oppstår inne i sluttstykket - da er det lettere å skru av!

Trykk på knappen for lettere å skru av pumpen igejn
Tilslutt må jeg nevne at jeg også har kjøpt en Lezyne CNC Travel Drive Pump som er en mini-gulvpumpe som passer fint inn i bag'en! Perfekt til å ta med når man skal på sykkelritt eller ut og reise! Har ikke rukket å teste den enda, men den ser jo fantastisk ut!! :-)

Lezyne CNC Travel Drive - classy pumpe det der!


Så da er det bare å pumpe i vei!


4 kommentarer:

 1. "Når jeg trener så har jeg med sykkelpumpe istedenfor patroner, og igjennom årene har jeg hatt ganske mange ulike bærbare modeller fra diverse produsenter..." Jeg har hørt at du ikke har med noen ting fordi du "aldri punkterer".

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vel stort sett sluttet å ta med noe i ritt ettersom rittet stort sett er ødelagt uansett med en punktering, men har vel en samling på 5-6 håndpumper ute i boden! I 2011 sesongen punkterte jeg faktisk ikke en eneste gang (skrev om det, om det var det du husket), men har blitt en del på trening særlig i fjor og i år. Har stort sett alltid med pumpe, dekk, og lappesaker på trening. Om jeg ikke glemmer det ;-)

   Slett
 2. Jeg husker bare en kar som stod med flatt dekk oppi skauen (langt hjemmefra) i svarte natta for ca et år siden. Han hadde ikke med noe særlig med utstyr for å si det sånn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah - han der ja! går vel under kommentaren "om jeg ikke glemmer det"! ;-)

   Slett