tirsdag 9. september 2014

Anbefales: Kjedelåsverktøy!

Har noen diverse kjøp jeg har gjort i år som jeg har vært veldig fornøyd med, og kommer til å skrive om noen av de. Her er den første: Kjedelåsverktøy:

.....................................................................................................................

For noen uker siden kjøpte jeg et kjedelåsverktøy samt en håndfull med kjedelåser (til mine 10-delte kjeder). Verktøyet kostet 119kr og kjedelåsene 70kr for 4 stk (begge kjøpte jeg på Bikeshop.no).

Dette gjør det utrolig enkelt å ta av og på kjedet på sykkelen! Praktisk når man skal f.eks vaske/rense kjedet eller når man skal gjøre øvrig vedlikehold (som å bytte bakskifteren på landeveissykkelen som jeg gjorde for noen dager siden, eller om man skal jobbe med kranken så er det kjekt å få kjedet ut av veien). Det er sikkert et smart verktøy å ha i sekken på Birken også for raskt å koble sammen et ødelagt kjede på!

Mistenker at jeg bare er litt tregt ute her - for dette er et genialt produkt. Anbefales på det sterkeste! Minner forøvrig om et tidligere innlegg jeg skrev om å bytte slitte kjeder.

Park Tool MLP-1 og SRAM kjedelås
Man løsner kjedelåsen ved bare å klemme låsen sammen:

Klemme for å åpne kjedelåsen

Når man skal feste kjedelåser så kan man stå på pedalen for å sette trykk på kjedet, men med kjedelåsverktøyet så kan man også feste disse mer kontrollert ved å bare dytte spakene fra hverandre:

Skyve ut for å stramme/feste låsen

De fleste kjedelåser er "engangs", men det er klart at SRAM (og andre) har liten grunn til ikke å anbefale å kjøpe en ny hver gang. Bare for å teste dette har jeg nå tatt av-og-på kjedet noen ganger og brukt samme kjedelås - den virker ikke å ha tatt noen skade av det og har iallefall holdt helt fint så langt! :)


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: