mandag 15. september 2014

Anbefales: Kinasolbriller!

Har noen diverse kjøp jeg har gjort i år som jeg har vært veldig fornøyd med, og kommer til å skrive om noen av de. Her er det tredje innlegget i serien: Solbriller fra Kina!.
.....................................................................................................................

For den latterlige lave prisen NOK 95kr kjøpte jeg et par solbriller fra Kina fra dealextreme.com (link til brillene her). Det inkluderer frakt, og siden det er under tollgrensen på 200kr er det fritatt mva/toll. NOK 95kr er altså totalprisen levert i postkassen!

95kr inkludert frakt

Jeg har nå testet disse solbrillene på en håndfull treningsøkter og også i ritt (syklet Femsjøen Rundt med de i går) og de er fantastisk bra! Iallefall til denne prisen som jo er helt crazy billig for et par solbriller - omtrent samme pris som en halvliter øl på Aker Brygge... (og det er ikke en "halvliter" en gang...).

Jeg tipper at Kineserne har fått inspirasjon til disse solbrillene fra noen andre vestlige produsenter. De er for eksempel ikke helt ulike mine Oakley Radar Path Lock (langt navn... puh..). Oakley brillene betalte jeg over tre tusen kr for på Anton Sport på Stabekk (med to glass) - så kinabrillene koster ca 3% av Oakley'ene - du kan altså kjøpe ca 33 par av disse for ett par Oakley. Ja, Kinabrillene virker noe "billigere" i utformingen og ikke fullt som komfortable (men 90% vil jeg si), men når man tar i bbetraktningprisen så er de ganske utrolige!


Kinasolbrillene ikke helt ulike Oakley Radar Path Lock
 Solbrillene kommer med ikke mindre enn fem ulike glass - inkludert ett sett polariserte glass (som jeg personlig ikke liker pga det er så vanskelig å se på mobilen med). De jeg har testet virker veldig bra - bl.a. er det en med gult glass som jeg liker godt i dårlig lys.

Fem ulike glass og pussefille
Plasten på ramma er litt stivere enn det jeg er vant til fra Oakley'ene - og dette gjør det litt hardere å bytte glassene, men ikke noe problem når man får teknikken.

Glassene byttes forholdsvis enkelt
Og før noen skriker "ja men de er sikkert rævva kvalitet" så vil jeg vise bildet av det ene glasset på mine Oakley-briller som jeg trodde jeg hadde behandlet veldig forsiktig, men det har allikevel dukket opp en sprekk i glasset - så jeg kan ikke si jeg er videre imponert over kvaliteten her... iallefall til over tre tusen spenn.


Full sprekk for Oakley
Også den gledelige bonusen!: Om du har et par Oakley briller fra før... ja så passer faktisk glassene her inn i ramme på disse!... Ikke sånn helt perfekt inn i ramma, men sitter helt fint!

Kinaglassene passer inn i Oakley brillene
Det finnes forøvrig en masse andre sykkelgreier man kan kjøpe fra samme nettbutikk. Jeg har primært kjøpt elektriske duppeditter som hdmi-kabler og Gopro-stæsj, men finnes en del interessente sykkelsaker som er latterlig billige. F.eks. sykkelverktøy, kjederenser, eller sykkelpumpe!


2 kommentarer:

  1. Man har bare et par øyne. Sjekk for riktig CE-merking og ikke Chinese Export . Se bildet på FB. Grovsett er riktig CE-merking: C E, men kinesisk eksport er CE

    SvarSlett
  2. Bestillte briller fra nettstedet 18 sept. Beløp trukket av konto og i dag skriver vi 21. oktober. Brillene er ikke dukket opp enda. Får håpe det hjelper å purre på.........

    SvarSlett