søndag 8. desember 2013

Så var snøen her igjen...

De siste par år har jeg med relativt stor grad av suksess klart å leve opp til mottoet at "Jeg skal aldri avlyse en planlagt trening pga dårlig vær." Det er riktignok ofte at tanken streifer meg at "hmm.. skal jeg bare droppe det?...", men jeg kommer meg stort sett alltid ut. Om det er "god disiplin" eller "treningsnarkomani" spiller igrunn ingen rolle for jeg er alltid storfornøyd i etterkant.. Faktisk kan jeg ikke komme på at noen gang har angret på en treningsøkt!

Jeg trener forsåvidt av-og-til inne også, men det er jo så kjedelig at det nesten ødelegger treningsgleden. Iallefall den siste tiden i Oslo & omegn så har det vært flotte sykkelforhold, så man ikke sitte inne i en svett spinningsal!

Jeg har skrevet om vintersykling en del ganger tidligere - bl.a. i innlegget "hvordan holde varmen i -15 på sykkel", og også i flere andre innlegg. Å holde varmen på hender og føtter er ofte det vanskeligste og det gjør jeg slik:

  • Hender: Slalomvotter (uten fingre). Har et sett fra Hestra som er ultravarme.
  • Føtter: Vintersykkelsko med overtrekk i tillegg til elektriske sålevarmere. Her tar jeg ingen sjanser! Har vel ikke blitt kald på bena en eneste gang de siste årene.

I natt kom årets første snøfall i Oslo & omegn og jeg dro ut på morgenen på terrengsykkelen og møtte stort sett ubrøytede fortau og sykkelstier. Min erfaring er at man kan likesågodt sykle med sommerdekk når det er en del snø enn piggdekk, og i dag gikk det helt fint. Med sommerdekk er det faktisk på veiene hvor det blir glatt - så da er det bare å holde seg der hvor snøen er!

Satte sammen en liten stemningsrapport fra turen i video'en under:
God tur!

2 kommentarer: