lørdag 26. januar 2013

Strava + Instragram = sant! :-)

For et par dager sider så annonserte Strava at de har integrert tjenesten med Instagram. Jeg testet dette i dag, og det er enkelt å bruke og veldig fint integrert. Etter at man har gått inn på Strava-settings og huket av for Instragram-integrasjon, så er det bare å ta bilder via Instragram fra mobilen sin innenfor et tidsrom fra en time før treningen og frem til en time etter treningen - og bildene vil dukke opp automatisk sammen med treningsøkten sin på Strava sin "dashboard" og i oversikten fra treningsturen. Man trenger forøvrig ikke publisere Instragram bildene via Facebook eller Twitter - holder med å ta de med Instagram. Se dagens trening her for å se hvordan det ser ut. Veldig kult synes nå jeg! :-)

Ser slik ut i Strava dashboard:Dagens tur var forøvrig første sykkeltur jeg har hatt siden jeg gikk i bakken to ganger på samme tur for to uker siden... på det første av disse fallene så slo jeg kneet ganske kraftig og uten at jeg la merke til det før jeg syklet videre så hadde jeg revet et hull i sykkelbuksa slik at såret var direkte eksponert mot kulda. Jeg la først merke til dette da jeg var langt ute i marka da jeg begynte å kjenne "nålesmerter" i kneet men da måtte jeg bare fortsette... Resultatet av å sykle i tre og en halv time med et åpent skrubbsår direkte eksponert mot -14 grader var at jeg fikk frostskader i såret slik at det ble helt blått og rødt... For å si det ganske enkelt så var det ikke et spesielt behagelig eller pent (jeg avskrev tanken om å legge et bilde på bloggen ganske raskt... har jo lagt ut "penere" skrubbsår bilder tidligere), men heldigvis så ser det ut som det nå gror ganske bra og jeg er iallefall tilbake på sykkelen! :-)

De siste to ukene har riktignok ikke vært helt treningsfrie, selv om jeg logger lite av innetreningen min på Strava, og jeg har bl.a. vært på noen karatetreninger, en håndfull ganger på EVO (bl.a. 5km løp mølle på 18:43 som var ny pers og 5km concept2 roing på 17:46 også ny pers), og en gang i svømmmehall (testet ny svømmehette, brilller og "speedo"!).

På dagens tur så testet jeg "innerhansker" som virker veldig bra! Det er noe jeg har tenkt på ganske lenge, og fant tilslutt et sett på Bikeshop som jeg bestillte. Kostet bare 79,- kr. Når man skal på langtur så blir man svett og fuktig og det er helt essensielt å ha ull-undertøy (eller tilsvarende teknisk undertøy) på kroppen. Så hvorfor ikke også på hendene? De fleste hansker blir iskalde når de blir våte (som jeg har skrevet om mange ganger) så det virker iallefall fornuftig å ha tynne innerhansker som holder varmen selv om de blir fuktige!

I dag var det ikke så veldig kaldt - kanskje rundt -5?, og jeg hadde ingen problemer med kulden - så jeg skal teste de på en lengre tur snart. Men, de var veldig behagelige å ha på - og trenger nesten ingen ekstra plass i hanskene ettersom de er så tynne. Virker lovende:Ellers er det andre bilde jeg la ut på Instagram vintersykkelen. Full presentasjon ga jeg denne i høst! Det er jo en litt rar sykkel, men har så langt fungert strålende! Det eneste jeg merker er at når det er snø og ujevnt underlag så er den litt ustabil fordi den er såpass butt - jeg tipper på at stabiliteten hadde vært bedre om jeg hadde kjøpt en størrelse større. Noe å tenke på for de som vurderer å kjøpe en dedikert vintersykkel.3 kommentarer:

 1. Testa disse? Mye moro!
  http://www.jonathanokeeffe.com/strava/annualSummary.php
  http://www.jonathanokeeffe.com/strava/segmentDetails.php

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult :) Segment details har jeg brukt en rekke ganger - den er bl.a. linket til fra www.veloviewer.com (om du ikke er på den bør du teste), men Annual Summary har jeg ikke sett før.

   I fjor så skrev jeg et innlegg om diverse Strava verktøy (som jonathan keeffe sin side mm) - men tenkte å oppdatere denne snart - da tar jeg med Annual Summary! takk for tipset

   Slett
 2. Var vel her jeg for alvor begynte å få øynene opp for alle disse Strava verktøyene, så det var på sin plass å dele tilbake! Tror faktisk ikke jeg har testet www.veloviewer.com. Virker spennende, og må absolutt testes! Ser frem til en evt. oppdatering av Strava innlegget!

  SvarSlett