fredag 18. januar 2013

"But I never called you fat." (!)

For en liten stund tilbake så leste jeg Tyler Hamiltons bok "The Secret Race" - og skrev også et innlegg om boken. Nå i etterkant av Lances innrømmelser så er den fortsatt høyaktuell og for de som ikke har lest den så vil jeg sterkt anbefale den. En av historiene i boken jeg personlig synes var interessent var konflikten mellom Lance og Betsy Andreu (kona til syklisten Frankie Andreu). I denne forbindelse har jeg plukket ut en kommentar fra intervjuet fra Oprah som jeg synes var ganske oppsiktsvekkende:

"But I never called you fat."

Han innrømmer riktignok at han kalte henne en "crazy bitch" og at han også "sannsynligvis" har saksøkt henne minst en gang (som han har - rart at han ikke husker det). MEN, da forsvarer han seg med å si: "But I never called you [Betsy] fat."

Å kalle noen tjukk er tydeligvis det aller verste man kan gjøre mot et annet menneske... ifølge Lance. Med hjelp fra Google har jeg funnet et bilde av henne:

"Crazy Bitch"... "but I never called her fat"
Men, i Lance sin verden så spiller det kanskje ikke rolle om den fornærmede er tynn, overvektig eller tjukk? Det å kalle noen tjukk er fortsatt det aller aller verste man kan gjøre mot et annet menneske!!!

Litt mere bakgrunnsinformasjon:

Betsy og Frankie Andreu (sammen med noen andre mennesker, bl.a. Oakley-representanten Stephanie McIlvain) var tilstede på sykehuset i 1996 da Lance fortalte legen hvilke ulovlige prestasjonsfremmede midler han frem til da hadde brukt i karrieren. På dette tidspunktet var de svært gode venner, og i etterkant etablerte de seg sammen med Lance (og Tyler Hamilton) i Spania (bodde i leiligheter ved siden av hverandre). 

I 2006 vitnet Betsy og Frankie under ed på at Lance på sykehuset hadde innrømmet bruk av ulovilige prestasjonsfremmede midler - men, samtidig vitnet både Stephanie og Lance på at dette aldri hadde skjedd. Dette var i forbindelse med rettsak som SCA kjørte mot Lance i et forsøk på å unngå å betale ham en TdF vinnerbonus på 5 millioner dollar fordi de mistenkte ham for å jukse. Saken avsluttet med et forlik, og Lance uttalte da at "It's over. We won. They lost. I was yet again completely vindicated."

Lance sitt vitemål under ed i SCA-saken fra 2006 er vitnemålet som mange nå mener kan resultere i fengselsstraff for han, og det er kanskje derfor han i Oprah-intervjuet ikke ville kommentere "sykehus-episoden". Deler av hans vitnemål under ed kan forresten sees i dokumentaren om Lance jeg skrev om for en tid tilbake. En annen grunn til at han ikke vil kommentere sykehus-episoden kan også være fordi han ønsker å beskytte Stephanie McIlvain som jeg antar også risikerer fengselsstraff for å ha løyet under ed. Forøvrig så ringte Stephanie underveis i denne prosessen og la igjen beskjeder på Betsy Andreus telefonsvarer, hvorav på en av de hun sa at hun håpet noen ville "..break a baseball bat over your head". Hmmm... hvem var det som var en crazy bitch?...

Så da har man bakgrunnen man trenger for å få fullt utbytte av CNNs intervju med Betsy Andreu fra i går kveld som også inneholder Lances fantastiske sitat "But I never called you fat." (!). Her er den:

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: