mandag 28. januar 2013

Garmin edge video 510/810

Dette er riktignok en reklame for Garmins nye EDGE enheter 510 og 810, men synes den var såpass kul at legger den ut! :-)

Tror det blir en 510 på meg selv etterhvert. Etter flere år med Garmin så er det jammen ikke ofte jeg har brukt kartfunksjonen, og 510 er litt mindre samt at batteriet varer litt lengre. 


6 kommentarer:

 1. Alternativt, hvis man allikevel skal ha med seg iPhonen på tur (som meg) kan jeg anbefale Wahoo Bike Pack. De har en elegant løsning på eksternt batteri slik at du kan logge f.eks hele Styrkeprøven. Har brukt dette på landevei og i marka (grus) i ett år, sommer og vinter, og er veldig fornøyd (ANT+, cadence, Strava integrasjon, kart ++). Slipper egen sykkelcomputer og ekstra vekt, slipper å huske lading av flere devicer etc..
  Man får med seg når man får inn en telefon eller sms når man sitter på sykkelen. Lett å operere - Ikke anbefalt, men om sommeren kan du faktisk svare på sms mens du sykler

  http://www.wahoofitness.com/Products/Wahoo-Fitness-Wahoo-Bike-Pack-for-iPhone.asp

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra tips. Kikket på video'ene også - ser bra ut. Definitivt en smart løsning om man uansett alltid har med iphone og ikke ønsker "enda en enhet"!

   Men om jeg forstod prisingen riktig så er det USD 129 for mount - og USD 79 for belte - sum USD 208 (så kommer vel noe toll++). Garmin 500 på Komplett.no koster 1900kr inkl belte - og da har man en dedikert enhet og har friheten til å velge å ta med telefonen eller ikke på baklomma om man så ønsker. Vet f.eks. ikke om jeg hadde følt meg trygg i Birkens gjørmevær med en iphone til 5000kr på styret.

   Når det er sagt så er det vel åpenbart at smartphones kommer til å komme inn på dette markedet i stor stil de neste årene ettersom mange allikevel har med seg denne "datamaskinen" - så dette er helt sikkert en trend som bør følges med på. Godt at det er noen cutting-edge brukere som deg som tester produktene! :-)

   Slett
  2. Du trenger ikke ekstra batteri på de første 150-200km, da dekkes du av pakken i link under som du kjøper i Norge for kr 999. Gitt at du har gratis mobil via jobb så kommer du mao heldig ut, og da får du i tillegg tråkkfrekvens og distanse fra hjulet. Støtter powermeter med ANT+, uten at jeg har det. Jeg har derimot syklet en god del i gjørme og i regn, ikke noe problem så langt :-)

   http://www.datahandel.no/product.html/wahoo-fitness-sykkelpakke-1?category_id=76

   NB! Jeg har ingen fordeler av at noen kjøper dette produktet, er bare en fornøyd bruker

   Slett
 2. Min Edge 500 har alt jeg håpte på da jeg kjøpte den, den har til og med litt til! Grunnen til at jeg ikke får meg til å bruke disse "ekstra" finessene er at det er for tungvint i praksis. Etter 3 timer med fikling ender det med at man tar en tur man har kjørt før og driter i resten. Riktignok er kartfunksjonen på 500en ikke noe Garmin har reklamert noe særlig med, de fleste vet ikke engang at den finnes. Jeg tror at ved å gjøre 510en trådløs har Garmin åpnet en ny bag med nye, lettvinte og artige (og det er viktig) funksjoner. Hvis 510en funker like bra som i videoen så flytter jeg til Spania.

  SvarSlett
  Svar
  1. helt enig! Jeg forsøkte en gang "virtual partner" funksjonen - men, det er såpass komplisert for de fleste å sette seg inn i at jeg skjønner hvorfor det er svært få som bruker disse ekstra funksjonene. 500 er en skikkelig robust enhet som gjør en bra jobb

   Kunne også tenkt meg å flytte til Spania en stund... så ganske digg ut...

   Slett