onsdag 5. oktober 2011

Tidsbruk på trening 2011

I år har jeg brukt mere tid på trening enn noen gang tidligere. Men, selv om jeg føler selv at jeg har vært mye på sykkelsetet kom jeg over et interessent tall i dag som setter det i et annet perspektiv:

Tallet er:17.5Dette tallet er ifølge Statisktisk Sentralbyrås Mediebarometer 2010 det antall timer en gjennomsnittsnordmann ser på TV iløpet av en vanlig uke. For noen er det sikkert mye mer - kanskje 30+? Og for noen sikkert mye mindre - kanskje på "lave" 10-tallet? Men gjennomsnittet ser altså 17 1/2 time per uke - eller 2 1/2 timer hver eneste dag - og det innkluderer heller ikke tiden man bruker på PC/internett, kino, playstation, eller stirrer på mobiltelefonen sin.

Jeg er ganske nøye på å logge det meste av treningene mine på Strava (tidligere Garmin Connect) og mitt tilsvarende tall for 2011 hittil er:


7

Ja... 7 små timer i uken hvor jeg er ute og forlenger livet mitt,  holder kroppsvekten i sjakk, opplever naturen, møter andre mennesker på sykkelsetet, puster frisk luft og klarner tankene.

Det svinger over året og har nok vært over 10 timer i uken over sommeren, men det er jo forsvinnende lite når jeg tenker over det! :-)

2 kommentarer:

  1. Interessant. Så har vi "7 / 17.5" guttene som skofter middagslaging, barnehenting og støvsuging for sin daglige 2-timerstur etter jobben, for deretter å restituere foran TV'en i 3 timer ;)

    SvarSlett
  2. Hehe - ja, det blir vel omtrent slik kvelden fortoner seg ;-)

    (Med unntak av at regnestykket 7/7 faktisk bare blir 1!)

    SvarSlett