fredag 28. oktober 2011

Romaskinen 'Concept2'... min treningskamerat i oktober

Kanskje skyldes det en familiebakgrunn med mange roere (inkludert begge mine foreldre som har rodd solo over Atlanterhavet) ellers så skyldes det kanskje høstkulden kombinert med litt forkjølelse: Uansett så har jeg de siste ukene hatt en del økter på romaskinen på mitt lokale EVO senter, og det er virkelig en super alternativ treningsform.

Primært er dette en bra treningsform ettersom det bidrar til overkroppstrening/styrke, men det er også en gunstig trening for å trene opp ryggmuskulatur. Selv har jeg merket mindre korsryggsmerter også på sykkelsetet i de periodene hvor jeg har fått rodd litt - så det anbefales. Ellers er det, som sykling, en trening med "myke bevegelser" som gir få belastningskomplikasjoner. Tror forøvrig at dette er en fin øvelse for de som også ønsker å bygge opp stake-muskulatur til skisesongen!

Det er kanskje litt vanskelig å komme igang med roing på maskin grunnet teknikk - da anbefaler jeg å lese dette pdf dokumentet fra Concept2 som er en fin start guide.

Innendørsroing på denne maskinen er en relativt populær idrett og det arrangeres nasjonale- og internasjonale mesterskap. Det er distansen 2000m som er den viktigste bench-mark og Rob Waddell fra New Zealand (vunnet også i OL & VM på vannet og ifølge Wikipedia har hatt den høyeste VO2-max noensinne målt) har verdensrekorden på 5:36. (Selv har jeg pers på 6:44...). Olaf Tufte har i NM rodd på rundt 5:52-5:54 de siste tre årene. Det arrangeres også enkelte konkurranser i Norge - og Oslo-klubben Skullerud Sport Senter (som har norges største innendørs romiljø) skal faktisk ha en konkurranse om bare noen få uker. Se concept2open.no.

Det man raskt merker når man er vant til sykkeltrening er at overkroppsstyrken ikke henger helt med. Etter noen uker nå kjenner jeg at det går litt bedre - men, det er et godt stykke igjen!

Ikke fullt så spennende som utsikten fra sykkelsetet...Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: