lørdag 8. oktober 2011

Fantastisk høstdag i marka!

Langtur i marka i dag på litt over 120km - det var ikke planlagt slik, men da jeg oppdaget hvor flott vær det var og rett-og-slett hvor digg det var å være ute i marka så ble turen stadig lengre!

I dag var det skikkelig tur - og jeg rakk til-og-med å knipse et par bilder fra telefonen:


Gårdstun ved Stårflåtan
Jeg hadde som vanlig med meg et par Guava-snacks i baklomma. Dette er noe jeg har fått fra min sykkelvenn Wilmer - som tok med en hel eske til meg da han var i hjemlandet sitt Venezuela tidligere i år. Dette er presset fruktkjøtt fra Guava (en frukt) som smaker ganske søtt. Pakket i bananblader, som man dermed kan bare kaste uten å forsøple. Super sykkelsnacks, men fant ut underveis at 2 slike sukkersnacks (&to flasker vann..) var litt i underkant på en 5timers tur.

"Guava power"

Ruten jeg syklet var fra Lommdalen-Kleivstua (rett ved iallefall)-Løvlia (måtte sykle en 2.5km singletrack parti som alle andre singletrack i landet var naturligvis gjørmete)-Damtjern-Store Sandungen-Kikut (rett ved igjen)-Ørfiske-Skjærskjøen-Maridalen-og hjem igjennom Oslo. En veldig fin runde - se kartet på Strava.

Liten bekk v Rottungen
Når det gjelder bekledning hadde jeg vintersko, lange skihansker (tynne), og en super-tulltrøye med vindtett front under sykkeltrøya (i tillegg til caps, lange armer & ben, og buff i halsen). Dette holdt fint - og var definitivt ikke for mye. Får litt sjokk når jeg ser hva enkelte har på seg - så faktisk en kar som syklet i kort/kort m/ sommersykkelsko. Dette vet jeg av erfaring er svært ubehaglig i dagens temperatur (og kald vind). Her er det lett å ødelegge gleden igjennom en fantastisk dag i marka pga for dårlig bekledning. Nå som høsten er her anbefaler jeg på det varmeste (bokstavlig talt) å løpe-og-kjøpe høst bekledning! Særlig med priskrigen mellom GMax og XXL kan man plukke opp enkelte effekter til superpriser!

sdf

2 kommentarer:

  1. Fin blogg! Det hørtes ut som en flott tur! Må prøves :)

    SvarSlett
  2. ja - super runde - særlig med flott høstvær!

    SvarSlett