tirsdag 8. november 2016

Pioneer wattmåler - bra alternativ til Stages.

Som mange andre hadde jeg ganske store problemer med min Stages watt-måler i fjor vinter og våren. Den tålte ganske enkelt ikke regn/slaps/vann... og jeg måtte med jevne mellomrom tørke den ut - og prøvde mye forskjellig løsninger for å gjøre den mer vannett... Men tilslutt måtte jeg sende den tilbake igjen til Bikeshop... "Make my power meter great again!"... Og de sendte meg en ny Stages - nå den andre generasjonen som har et nytt batterilokk. Så langt har den fungert helt utmerket - også i en del dårlig vær. Alt-i-alt er jeg godt fornøyd med Stages til tross for problemene - men hadde nok unngått første generasjonen. Solskinnssyklister derimot trenger ikke bekymre seg!

I vår kjøpte jeg også en venstrearms versjon av Pioneer wattmåler (fra powermeter24.de) som jeg har brukt på rittsykkelen i hele sesongen. Den er igrunn veldig lik Stages: En enkelt arm som skrus på - og den bare funker. Eneste lille forskjellen er at Pioneer sin har en magnet som må festes på rammen for å måle kadens. Der har Stages innebygd sensor, og er dermed litt enklere å bytte fra sykkel til sykkel. Jeg kjøpte Dura Ace versjonen - lenge leve forfengeligheten.

Jeg har da Stages (gen II) på cyclocross'en og har i høst brukt denne på de verste regnværsturene, og vil bruke denne også fremover i vinter til pendling/trening. Ser på Strava at det er jammen ikke mange andre ute på vinteren som har wattmåler! Husk at disse armene funker helt fint med mtb-pedaler/cleats - så armbasert wattmålere er supre til vintersykkel med vintersykkelsko!

Jeg har igrunn ikke så mye å si om Pioneer-måleren utover at den funker, ser bra ut, og har et mye mer robust/vanntett batterilokk en Stages! Pioneer reklamerer at de har mer avansert data enn andre (et eller annet med kraftmåling i hele tråkket), men da må man også ha Pioneer-computer noe ikke jeg er interessert i. Jeg nøyer med med den vanlige wattmålingen. Pioneer har også en komplett krankløsning om man vil ha individuell måling på hvert ben, men det er naturligvis mye dyrere. For detaljinfo om den komplette Pioneer wattløsningen se dcrainmakers artikkel. Merk dette var før Pioneer lanserte sin 'enklere' ett-arms produkt.

Jeg er iallefall meget godt fornøyd med Pioneer og kan også anbefale denne. Det har også vært betryggende å se at målingene mine ser veldig like ut på tvers av Stages og Pioneer. En grei kvalitetssjekk på at watt'en faktisk stemmer!

Noen bilder av min her:

Pioneer venstrearm wattmåler - ser identisk ut med en vanlig Dura Ace arm


Hjernen/måleboksen ligger på innsiden av armenMagneten som måler kadens. Om man har større klaring enn på min Canyon ramme kan man teipe en annen magnet, som blir litt mindre synlig, imellom.Mye mer robust og vanntett batterilokk2 kommentarer:

 1. Tror du denne funker?

  https://www.dcrainmaker.com/2016/03/powerpod-depth-review.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Leste også den artikkelen for en liten stund tilbake. Er jo interessent med ren estimering av watt vil jo alltid bli et grovestimat. F.eks. det jeg driver med nå om dagen, vintersykling, ville jo gitt helt feil estimat. Da antar jeg at man må ha helt forskjellig forutsetninger om motstand/friksjon. Det samme gjelder ved forskjellig underlag - om man f.eks. drar innpå grusvei, noe jeg ofte gjør om sommeren, så vil også estimatet her bli feil. Holder meg til måling av faktisk watt og ikke et estimat! :)

   Slett