søndag 11. september 2016

Fem ting jeg elsker med min Canyon Ultimate!

Jeg har fått en del spørsmål om jeg er fornøyd med rittsykkelen jeg kjøpte i vår - Canyon Ultimate CF SLX 9.0.

Kort fortalt: Ja, er jeg meget godt fornøyd, og kan gå god for at dette er en fantastisk bra sykkel. En vinnersykkel på alle måter.

Canyon er riktignok litt kontroversielt ettersom forretningsmodellen er å selge fra internett direkte til konsument og dermed hoppe bukk over hele distrubusjonsleddet, sykkelbutikken på hjørnet. Du risikerer derfor at noen hæsjtag'er alle Instagrambildene du legger ut av ditt nyinnkjøpte vidunder med #supportyourlocalbikeshop, #rule58 e.l. Men, når det er sagt, så gjør dette at Canyon kan tilby svært konkurransedyktige priser. Spørs jo om ikke dette er en uunngåelig trend også. En trend jeg selv kastet meg på først med innkjøp av en Canyon cyclocross til pendling- og vintersykling, og i vår med innkjøp av Canyon Ultimate CF SLX 9.0 til trening og ritt.

For å gjøre det litt enkelt her har jeg her fokusert på fem ting jeg er skikkelig fornøyd med:

1: Elegant aero-cockpit

Om det betyr noen sekunder pga lavere luftmotstand vet jeg ikke, men det ser bare så sinnsykt bra ut! Integrert stem og styre er skikkelig elegant, og jeg kjøpte også med Canyon sitt Garmin feste slik at Edge'en min stikker ut rett foran styret. Pent! Omtrent det første jeg gjorde etter at jeg satte sammen sykkelen i vår var å kutte styrerøret for at det ikke skulle stikke opp!

Nyyyyydelig


2: Lette og stive lavprofil hjul fra Mavic... Mavic Ksyrium Pro Exalith SL

Om det er en ting jeg har blitt fordømt lei av så er det å stresse med lange ventiler! Herlig å slippe å tenkte på å kjøpe riktig lengde og/eller styre med ventilforlengere. Uansett så sykler jeg fellesstarter og misliker å være i brudd - så jeg har ingen behov for dype aerohjul. Skal man først være aero kan man jo bare bøye albuene og dra inn knærne - da er man plutselig aero samtidig som man ser proff ut! ;)

Ikke egentlig så mye å si om disse Mavic hjulene utover at de er dønn stive og skikkelig lette (1355g). Jeg måttet file bort hakk i bosset sist jeg byttet kassett (satte på 11-25 for å føle meg raskere), men det er ganske vanlig, og i sum virker kvaliteten å være veldig bra. Har kjørt i en rekke hull, bl.a. hullet som fikk meg på sykehus i vår, og grusveier - og de er fortsatt helt rette.

Bremseflaten på hjulene er litt spesiell - Mavic kaller det for "Exalith bremseflate" som betyr at den har en ru overflate. Hjulene kom med egne Mavic bremseklosser som skal benyttes. Ulempen med Exalith er at når man bremser lett så lager det en lav hvinelyd som jeg har lest at noen synes er irriterende. Men den store fordelen er dette bremser skikkelig bra i regnvær. Faktisk merker jeg ikke så veldig stor forskjell om det er tørt eller vått på hvor bra bremsene tar. I sum synes jeg disse er helt suverene.


Mavic hjul med Exalith bremseflate. Dette funker.


3: Dura ace kaliperbremser

Altså, ikke skivebremser. Jeg trodde ved inngangen til 2016 at skivebremser ville ble den nye standarden også på landeveissykler. Det tror jeg ikke lengre. Delvis pga at det ble stoppet på World Tour nivå, men også etter å ha testet skivebremser på cyclocrossen. Man har mer kontroll i regnvær med skivebrems, men det er så mye styr med å holde skivene rene samt at det gjør det mer stress å reise med sykkel - noe jeg gjør ofte - så jeg klarer meg meget bra uten. Har hatt hylende skivebremser på cx'en så mange ganger nå at jeg er svært glad jeg slipper dette på denne og! Og lets face it: Det ser jo dass ut på landeveien i forhold til vanlige kaliperbremser.

Holder meg til gammeldagse bremser. Dette funker og!


4: Mekanisk Dura Ace gear

Altså, ikke elektrisk. Elektriske gir har jeg alltid synes forsøkte å løse et problem som ikke eksisterer. Dura Ace mekaniske gir merker jeg forsåvidt ikke så veldig mye forskjell på fra andre mekaniske girgrupper, som 105 og Ultegra, men den er kanskje ørlite bedre følelse av presisjon. Så langt helt feilfri. Og ser jo bra ut!

Elektriske gir er dyrere å kjøpe, veier mer, dyrere å vedlikeholde og bytte deler på, litt mer styr å ta fra hverandre når man skal ut og reise, og man må lade batteriet. Når jeg har feilfrie mekaniske gir ser jeg virkelig ingen grunn til å "oppgradere". Meget fornøyd med mekanisk - som jeg har vært i mange år!

Gammeldagse gir... Dette funker også!

5: En feiende flott ramme!

Smaken er som baken. Jeg synes denne ser bra ut - og det var derfor jeg kjøpte den. Ganske enkelt igrunn!

Head-turner.


Og den er min.

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: