torsdag 14. januar 2016

Mere geniale verktøy!

Jeg tror jeg har utviklet en fetisj for kule sykkelverktøy... Her følger uansett et par geniale verktøy som jeg nylig har ervervet. (Ettersom noen spurte sist: Jeg har ingen relasjon til verken produsentene her eller butikkene som selger de. Har bare kjøpt de og synes de er veldig bra!)

Abbey Crombie Tool
Følger opp mitt innlegg før jul om Pedros kassettavdrager med et annet genialt verktøy som jeg nå har kjøpt: En Abbey "Crombie Tool"!

Vakkert!
Dette er altså en låseringavdrager - som brukes til å skru den lille skiva ytterst på kassetten som holder kassetten på plass. Det som er unikt med denne i forhold til andre slike avdragere er at denne er hul i midten slik at man slipper å ta ut hurtigkoblingen i hjulet! Genialt! Nå slipper man å miste de små fjærene som alltid spretter bort et eller annet sted! I tillegg så har denne både campa og shimano/sram - på hver sin side.

Demonstrasjon i bildene under:

Aha - en kassett som skal skrus av... hurtigkoblingen er fortsatt der.


Smokk smokk inn med Abbey Crombie! Hurtigkoblingen er fortsatt der, men ikke i veien! Hurra!
Man må nødvendigvis ha en kjedepisk, eller Pedros kassettavdrager, for å holde igjen kassetten om man skal skru den av!

PS: Denne var ikke spesielt billig... bestilte direkte fra Abbey og betalte både frakt, toll, tollgebyr etc... :-/ Men regner med å bruke den i 20 år ++...


Pedros mega dekkjekker
Denne svære dekkjekkeren plukket jeg opp på Cycle Lab i Johannesburg for en liten hundrelapp. Litt artig da jeg bare dagen etterpå i boken til Chris Froome leste at han jobbet i nettopp denne butikken en kort periode i hans ungdom. Det er ikke noe hokus pokus her... det er ganske enkelt en diger dekkjekker som brukes når man skal få av dekket sitt - for f.eks. å skifte slange.

Hvorfor har jeg ikke kjøpt en slik før lurer jeg på?.... I 15 år har jeg knotet og strevd med noen små plastikkdingser som gjerne knekker i to om man tar i litt for hardt. Kanskje ikke et verktøy man skal brekke til med på lette karbonfelger - men med fornuftig bruk bør det være et essensielt verktøy for alle hobbysykkelmekanikere:

Det er det der er: En diger dekkjekker.

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: