torsdag 10. september 2015

HcK og NCF... politi- og lisenskostnader!

I Dagens Næringsliv i dag kan vi lese om den jålete rosakledde gjengen fra Holmenkollen som klager over at det er så dyrt å betale politiet for å arrangere sykkelritt at det var et bedre regnestykke å ha klubbmesterskapet sitt på lukket bane på Ruudskogen. Dette ble gjennomført i kjent "kollen-stil", og inkluderte Lamborghini og Porshce911 som følgebiler, kameracrew med dronefilming, podiumdamer, champagnesprut (garantert ikke prosecco), mm.

"..å arrangere noe slikt på landeveien ville kostet mye i politikostnader.", sier lagkaptein Christian Tollefsen.

Det ble bra avkastning på investert kapital gutter!

Dagens generasjon av HcK'ere livnærer seg primært på å sløse bort arven fra forrige generasjon på dårlige aksjeinvesteringer, så det er kanskje ikke overraskende at når klubben skule gjøre sine kostnadsberegninger i forkant av klubbmesterskapet så konkluderte de med at Ruud-skogen arrangementet ble "billigere" for da slapp de politikostnader!! Og ikke bare det, men de klarte å overtale Dagens Næringsliv til å skrive en artikkel om det. "Dette er et viktig økonomisk argument gutter - har ikke noen en kompis i næringslivspressen?". 

Artikkelen og HcKs videoproduksjon fra arrangementet kan leses her. (Krever DN abonnement. Alternativt stikk innom resepsjonen på et meglerhus i byen og les den der)

Nevnte jeg at de prioriterte dette istedenfor å støtte oppom sykkelrittet som vi arrangerte samme dag i Holmenkollen? Takk skal dere fa#¤%en meg ha. Jeg sier som Cavendish: Dette.

Ellers er det interessent at Bjørn Sætre, Generaldirektør i NCF, kaster seg inn i debatten med støtte til HcK.

NCF mener det er for dyrt å arrangere ritt

Dette er altså samme NCF som krever at man skal betale de mellom 150-200kr i engangslisens per deltager om man skal arrangere et turritt... Ettersom vi nettopp arrangerte et ritt kan jeg informere om at lisenskostnadene ble vesentlig høyere enn politikostnadene - og hva vi fikk igjen for det er jeg jammen usikker på... forsikring riktignok, men det er bare en liten andel av lisenskostnaden som går til forsikring ifølge NCF selv. Politiet derimot møtte opp med politibil og motorsykkel og dirigerte trafikken i to lyskryss i et par timer - vi skjønte hva vi betalte for, og det var ikke spesielt dyrt heller.


7 kommentarer:

 1. So tempting to just post "LOL", LAU!!

  SvarSlett
 2. Svar
  1. Godt observert! Trodde de var opptatt av regler! ;-) http://www.velominati.com/the-rules/#95

   Slett
 3. Tenker det er litt rart at man synes politiet skal stille opp gratis. Politifolkene som brukes må jo lønnes fra et sted og et sykkelritt tar fokus fra andre (viktigere, får vi vel si) arbeidsoppgaver. Klarer ikke helt å synes synd på HcK.
  Skjønner heller ikke at media gir denne klovneklubben spalteplass rett som det er (men jeg forstår jo mekanikken bak i at det skjer). Bah.

  SvarSlett
  Svar
  1. Et alternativ til at politiet må stille opp slik det er i dag kunne vært at sykkelklubbene fikk autorisert medlemmer til å dirigere trafikken under arrangementer. Slik gjøres det f.eks. på veiarbeidsprosjekter hvor man har en eller annen slags autorisasjonsordning for trafikkdirigering (tror jeg). Da kunne man redusert kostnadene også på dette ved å bruke medlemmer på dugnad!

   Slett
  2. Det kunne jo vært en god idé. Slik autorisasjon måtte vel i så fall gis av politi, veivesen eller slikt.
   Spørsmålet er om de hadde hatt like stor utøvelseskraft som dirigenter som en uniformert politimann/-kvinne.

   Slett
 4. Bra jobba Hoffer'n
  Råbra finale, tipper 250 stk til neste år ! minst!
  Topp arrangement, DN , hck mfl skjønner nok at de har tabbet seg litt ut..?

  SvarSlett