søndag 18. januar 2015

Ventiler og slikt..

I fjor da jeg skrev om Lezyne sykkelpumpe anbefale jeg å kjøpe slanger som ikke har løs ventilkjerne (greia inne i toppen av ventilen som faktisk stopper luften fra å komme ut - på noen ventiler, som Continental, kan de skrus ut)...

Vel i går punkterte jeg, og tilfeldigvis er det eneste jeg hadde tilgjengelig i dag en Continental slange som akkurat er for kort for felgen - men siden den har utskrubar ventilkjerne så kunne jeg sette på en ventilforlenger for å få den til å passe! Dette er vel den eneste grunnen til løse kjerner, og primært brukes ventilforlengere for å få ventiler til å passe i høyprofils karbonhjul, men løste problemet mitt i dag også. Merk at når man kjøper ventilforlengere så får man med et lite strammeverktøy, men man kan også bare bruke et eike-verktøy (se bilde under).

Par korte forlengere med strammebit, eikeverktøy på tommelen min


Skrudd ut kjernen (øverst), og klar til å skru på forlengeren

Skrudd sammen og klar for å sette i felgen

Klar for ny tur!!

Ellers er det utrolig sjeldent jeg har punktert med vinterdekk på sykkelen. På over ti år tror jeg kanskje jeg har punktert to-tre ganger, og jeg tror alle gangene skyldes feil med ventilen - f.eks. den ene gangen var ventilhodet blitt helt ødelagt av salt/erosjon. Det kan være smart å ha ventilkappene på om man skal sykle på vinteren... samt en liten sprut olje på ventilhodet. Jeg sykler derfor ikke med ekstra slange når jeg trener på vinteren... Faktisk tviler jeg på at jeg hadde klart å skifte slange heller - for dekkene sitter så ekstremt hardt på felgen at det krever ganske mye arbeid å få av, og når det er kaldt så frister det ikke særlig å forsøke det ute på tur. Dekkene er uansett såpass kraftige at man klarer å rulle (komme seg hjem..) på de selv om man har punktert! Bank i bordet!! ;-)

Forøvrig kan jeg anbefale et First Price produkt som jeg har brukt i noen år nå: Det er slike universalkluter til 10kr. Bruker de som mekkefiller! Billig og funker ok. (Etter at jeg fant ut at First Price "Revet", som jeg trodde var revet ost, ikke er ost i det hele tatt men maismel med ostesmakstilsetning, så er disse klutene det eneste First Price produktet jeg kjøper...).

Mekkefiller som kan kjøpes på Kiwi for 10kr

1 kommentar:

  1. Og er man først i det sparsomme hjørnet og ikke eier eikenøkkel så funker en skiftenøkkel også til formålet.

    SvarSlett