mandag 26. januar 2015

Knaker litt mindre i baderomsvekta!...

Først en annonse: Jeg selger gamlesykkelen for ca tredve tusen +/- avhengig av interesse. Ta kontakt om interessert (FB melding e.l. eller legg en kommentar så tar jeg kontakt). Sykkelen er en Tarmac S-Works 2013 modell med Sram Red i størrelse 58 som passer folk mellom 183-191cm. Alle detaljer og masse bilder har jeg fra når jeg kjøpte den i innlegg her. Den er i prima stand ettersom nærmest alle slitedeler er nye - inkl kassett, kjede, kulelagre i krank og hjul og bremseklosser. Den har nylig vært hos ProSykkel Bike Detailing Service og blitt sinnsykt ren og pen - så nå ser den jammen helt ny ut også! Se bilde under tatt i dag. Med sykkelen kommer et ekstra sett keramiske kulelagre (fra Ceramicspeed) og den originale Sram Red bakskifteren (har fortsatt på den litt lengre som gir plass til store bak-kassetter). Fin tid å unne seg litt ekstra motivasjon rett før sesongen starter. Kan garantere at denne sykkelen er rask.

Renere enn da den var ny! :)

I år skal jeg sykle på Specialized Allez, og akkurat nå virker sykling på tørr asfalt i kort/kort som en fjern drøm etter at jeg har drevet og syklet frem og tilbake til jobben de siste tre ukene i ganske rævva vær... Jobbsyklingen har vært et ledd i min ambisjon om å forbrenne flere kcal enn jeg spiser, og heldigvis så begynner jeg å se litt resultater.

Så mye ca har jeg gått ned i "trendvekt" (tar et snitt over noen dager) i løpet av de siste tre ukene:

En birkensekk
Faktisk er det nesten fem kilo forskjell om jeg ser på max-vekta jeg hadde i begynnelsen av januar og til den minste vekta jeg har veid meg de siste dagene. Kanskje 2015 kan bli året jeg får litt skikkelig fart opp til Tryvann!

Jeg tenkte at det var smart å fokusere på vekttap nå i januar før vårtreningen starter for fullt, for det kan fort gå på bekostning av treningskvalitet om man skal fokusere for mye på vekt når man trener hardt. Har merket litt de siste ukene at jeg går fort tom på treningene, så det har vært igrunn greit med mange korte økter (jobb t/r) istedenfor lengre treningsøkter (kveld/helg).

Ellers har jeg i tillegg til å gå på baderomsvekta hver morgen også målt fettprosent med mitt nye instrument (se bilde under) samt målt midjemål med jevne mellomrom. Grei tilleggsinformasjon i tillegg til bare vekt. Fettmåleren kan man gjøre avansert ved å ta 4-5 mål rundt omkring på kroppen og plugge inn i tabellene man finner f.eks. her. Ellers kan man gjøre det enklere og bare måle på midjen og se på tabellen på bildet under - jeg får ganske like svar.

Fett-måler...
Det har foreløbig ikke vært noe hokus-pokus - bare kuttet ut det meste av det verste (smågodt, mesteparten av øl/vin i helgen, småspising) samt fokusert på å spise sunt og balansert. Kombinert med trening og jobbsyklingen så går det riktig vei. Jeg startet faktisk med å telle kalorier i noen dager - og det kan faktisk anbefales - ene alene for den økte bevisstheten man får iforhold til de store forskjellene på enkelte matvarer. Gått på et par mini-smeller, men ingen store kriser. Tenker jeg holder på et par uker til.

Ellers er 2015 sykkelsesongen i anmarsj og jeg har satt opp Paris Roubaix Challenge som det første på programmet. Jeg har enda ingen andre spesielle planer for året, men håper å sykle en del diverse ritt på våren. Terminlista til NCF har begynt å ta form så det er på tide å kikke igjennom og planlegge litt!

Det har iallefall endelig begynt å bli litt lysere ute - før vi vet ordet av det er kanskje våren her!,,, Sukk....2 kommentarer:

 1. Hei Martin,
  How do the results you get with the calipers compare with the values you get from your electronic scales ?
  Mvh
  Ian

  SvarSlett
  Svar
  1. The scale fluctuates quite a bit, so I'm pretty sceptical to the accuracy. The results on the scale are also a bit higher (4-5%) than the caliper measurements. My impression after reading a bit is that the caliper measurements can be fairly accurate if done correctly. The trick is to use the correct pressure when measuring - that's what the extra little arm on the side is there for - when it clicks in place then the correct pressure is being applied. rgds, martin

   Slett