tirsdag 1. juli 2014

Duran, Kuk, Zoncolan - here I come!

I forrige uke ble min ellers så tålmodige kone så irritert på meg at jeg ikke fikk lov til å snakke mer om sykling på en ganske lang stund.... det gikk sikkert minst en halvtime eller noe sånt... :-/

Bakgrunnen var at jeg fortalte henne at på slutten av sykkelturen fra Stockholm-Oslo så syklet jeg en liten omvei rett før jeg kom hjem fordi jeg gjerne ville at GPSen skulle passere 740km (den stod på 739 da jeg passerte Stabekk). Denne informasjonen fikk henne til å 'bikke'... og hun reagerte med følgende uttalelser:

 "Ok du ER gal. Ikke si noe mer. Ikke snakk til meg! Hysj. JEG VIL IKKE VITE DET!!!"

En liten runde i nabolaget etter 32 timer på sykkelen

I stillheten som fulgte satt jeg og stirret blankt ut i luften og tenkte på denne siste lille sykkelrunden på Stabekk: Tidspunktet var nærmere kl ett natt-til-søndag og da jeg syklet opp bakken forbi restauranten Jeppe var det kommet en feststemt gjeng ut på fortauet hvor en av de ropte høyt da han så meg: "Hæ!? Er det en som er ute å trener NÅ!! Haha!". Jeg tenkte bare inni meg... "Ja, de skulle bare visst..", ettersom dette faktisk var den andre natten på den samme 32-timers sykkelturen... Jaja så kanskje det kan bli litt mye av-og-til...

Og nå starter straks sommerferien og i neste uke reiser jeg til Italia og Slovenia sammen med en gjeng andre overivrige sykkelmosjonister midt i fellesferien... Det er jo ikke sånn super pop hos kona den turen der heller for å si det sånn - men hun er enig at det nok er bedre å være gift med en treningsnarkoman enn en vanlig narkoman, så det kunne vært verre! En million kudos til henne for all støtten jeg får hjemme! :-)

Sykkelturen jeg skal på er en sykkelferie som arrangeres annet-hvert år - og jeg var også med i forfjor da vi syklet i Frankrike og Italia (se videorapporten min fra den turen her). I år blir det bl.a. et gjensyn med Zoncolan, hvor jeg sist var for noen år siden (se en litt tyngre utgave av undertegnede under). Rutevalget på disse turene er satt av reiseleder Kristian Evensen som har en forkjærlighet for bratte bakker, et ekstremt antall med daglige høydemeter (under tre-tusen regnes som hviledag), og grusveier.

Zoncolan for en del år siden - i Rye drakt! (Før jeg flyttet til Bærum og BoC)

Vi skal sykle i 8 dager og det er en dugnadstur, hvor alle må være med å kjøre følgebilen en av dagene, samt at det er en del av deltagerne som har fått diverse ansvarsområder. Jeg har lagd alle rutene i Strava som kan sees på for de som er nysgjerrig. Linker her: dag1, dag2, dag3, dag4, dag5, dag6, dag7, dag8.

Dette blir syvende gang jeg er på tur i denne regionen (i svært utvidet forstand.. her tenker jeg Alpene, Pyreneene, Dolomittene) og jeg gleder meg stort! Det er en fantastisk opplevelse å sykle slike monsterfjell - og særlig når man kan gjøre det sammen med en stor gjeng andre hyggelige karer!

I forberedelse til Zoncolan så har jeg også satt på et SRAM Climbers Kit på Tarmac'en. Så nå har jeg kassett med 32 tenner bak, og utvekslingen 39x32 (vanlig krank foran) som laveste gir er ganske likt 34x28 (kompaktkrank med 28 kassett bak). Dette er en litt rimeligere løsning enn å kjøpe kompakt-krank og jeg tror det blir lett nok. (Til akkurat Zoncolan burde jeg nok hatt enda lettere, men går ok.). Kommer også til å sykle med alu-hjul da reiseleder Evensen har lagt ned forbud mot karbon... sannsynligvis pga alle grusveiene han har lagt inn i rutevalget!...

Så aktiviteten på siden her kommer nok til å være litt rolig fremover nå som det er sommerferie og jeg ikke er veldig på nett - men kommer tilbake med reiserapport fra Italia/Slovenia om et par uker. Her skal det bl.a. sykles Duran, Giau, Zoncolan,  Mangrt og Kuk... mange lange og harde bakker med andre ord!!...

God sommer!


1 kommentar:

  1. Haha, treffer litt for nære hjemme - men du skal vite at du går i bresjen for flere enn bare deg selv. Det er ikke lett å få forståelse for slike detaljer - men for oss er det jo helt åpenbart at man tar en ekstra runde eller omvei hjem, hvis man ved å lage en litt lengre økt får et pent/rundt antall kilometere/høydemetre/timer. Hvis man ved en minimal ekstrainnsats kan oppnå en milepæl, så er det jo nesten latterlig å ikke gjøre det.

    Når det er sagt virker den ferien helt suveren - gleder meg til å se Strava-øktene og referat, og ikke minst se formtoppen du nok får når du kommer hjem. For jeg regner jo med at du har fullt fokus på Oslos Klatrekonge etter dette :-P God tur!

    SvarSlett