onsdag 23. juli 2014

Vask sykkelklærne og nyt varmen!

I vinter lengtet jeg etter å kunne sykle i kortbukse og kortermet trøye... Da jeg dro til Sør Afrika i mars og tok min første sykkeltur der så var jeg så glad for å sykle i varmen igjen at jeg gruet meg til å måtte reise hjem for å vente på våren! Og nå! Nå er det tredve varmegrader her på Sørlandet og kort/kort er nesten for varmt! Det er utrolig hvor fort man blir bortskjemt.

Første turen jeg hadde i år i kort/kort. Dagen jeg ankom Cape Town i mars! SINNSYKT digg!

Det er som jeg alltid har sagt: Våren er uten tvil årets flotteste tid for syklister. Da setter alle pris på varmen. Nå midt på sommeren har man blitt bortskjemt og klager over at det er for varmt... IKKE GJØR DET! Det er ikke lov!!! Nyt det istedenfor. De fleste av oss sykler ikke noen ritt nå. Tren hardt, men stopp og kjøp en is og drikk ekstra med vann. Før vi vet ordet av det så er høsten her og vi kommer til å lengte tilbake til disse fantastiske sommerdagene!

Jeg er selv på Sørlandet litt øst for Kristiansand og kommer til hektene etter super treningsuke i Italia og Slovenia, og har surret rundt på min gamle Cervelo som bare har fungerende frontskifter etter at bakskifteren (hendelen) knakk. Bakskifteren er på det tredje-tyngste giret bak, og ved å kunne bruke frontskifteren har jeg dermed syklet på to gir de siste dagene... ett til flatene (men litt for lett til nedoverbakker..) og ett til bakkene (men litt for tungt for alt over 4% stigning...). Har begynt å bli vant til dual-speed, men har heldigvis fått superduper hjelp av VeloCity Specialized Store i Oslo som har jobbet på Specialized min og jeg får den ned her imorgen klar til rittet FOCC Challenge i Fevik på torsdag. Det er vel omtrent det eneste turrittet jeg vet om som går av stabelen i midten av juli! Jeg var sist med i 2012 og gleder meg! Pølsemafian er visstnok på plass igjen.

Ellers er det en ting jeg gjerne ville nevne i farten – som kanskje også er passende nå som det er varmt – og det er svette sykkelklær. Både på trening og på ritt så er det faktisk ikke noe som er så ubehagelig som å ligge bak en annen syklist som lukter vondt. Jeg opplevde selv i fjor i ritt å havne bak en kar som luktet så svette at jeg ble nødt til å sykle forbi ham og ta føringen istedenfor. Dette høres sikkert ut som en spøk – men det er det virkelig ikke! Å sykle sammen med andre som lukter skikkelig svette er ikke behagelig. Og det er også svært vanskelig å si ifra – det finnes liksom ingen hyggelig måte å si det på. «Unnskyld men du bør vurdere å vaske sykkelklærne dine før Øyern Rundt til neste år!»

Det er også ofte slik at mange som lukter sterk svette heller ikke merker det selv – så tips: Om du ikke vasker sykkelklærne dine ofte (helst etter hver trening – bruk gjerne kortprogram og heng de ute til tørk med en gang de er klare) så lukter du sannsynligvis vondt. Så det er bare å skjerpe seg!

Tar med regel no 16 fra Euro Cyclist her:

«Kits must always be freshly washed, and one shall ALWAYS have applied a subtle quantity of eau de ctoilette (or «cologne»). It is, AT ALL TIMES FORBIDDEN, to ride in an unwashed kit. This is severely detrimental to one’s image.”

Så da er det bare å vaske sykkelklærne, fylle flaskene, ta med penger til espresso og iskrem og komme seg ut på sykkelen i dette fantastiske sommerværet! Fortsatt god sommer!

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: